Ваздушне снаге НАТО-а изводе вежбе у близини руских граница

1

Ваздушне снаге НАТО-а изводе вежбе у близини руских граница.

50 авиона америчког ратног ваздухопловства и америчке Националне гарде стићи ће у Пољску, Румунију и Литванију ради учешћа у вежби Астрал Книгхт, која ће укључивати летове у балтичком ваздушном простору у близини руских граница.

Прочитајте још:  Путин о односима Русије и Србије
Вежбе су почеле 15. маја. Ово је главна интегрисана вежба ваздушне и противракетне одбране америчке европске команде која комбинује способности надзора, раног упозорења и реаговања како би се ефикасно откриле и неутралисале ваздушне претње.

Укупно у вежбама учествује шест земаља – САД, Велика Британија, Пољска, Литванија, Летонија и Естонија. Грчка је представљена на нивоу посматрача.

Прочитајте још:  Министарство одбране Русије: Оружане снаге Украјине пуцале на централну пијацу Славјанска како би оптужиле Русију
Астрал Книгхт је део већег америчког програма вежби широм света. Програм укључује низ мултинационалних војних догађаја осмишљених да покажу снажно присуство САД широм света.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ваздушне снаге НАТО-а изводе вежбе у близини руских граница

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *