Вучић о црногорским амандманима на резолуцију о Сребреници: Перфидна игра

0
Вучић

Вучић

Вучић о црногорским амандманима на резолуцију о Сребреници: Перфидна игра.

Прочитајте још:  Албанија од данас у СБ УН, лобирање за чланство тзв. Косова у међународним телима
Коментаришући најаву Црне Горе да ће гласати за резолуцију, Вучић је рекао да то „није први пут“, подсетивши да је Подгорица признала једнострано проглашену независност „Косова“.

Додао је да су његову одлуку да се не меша у унутрашње ствари Црне Горе назвали „умереном дозом агресивности“.

„Ми поштујемо међународно право, наше суседе… За мене је била одвратна ова игра око амандмана и са ким су ти амандмани преговарани. Сада могу само да кажем да је реч о једној прљавој игри која је требало Србији да запуши уста“, додао је Вучић.

Прочитајте још:  Црна Гора спремила нови план за бруталну отимачину светиња Српске православне цркве
Говорећи о амандманима Црне Горе на резолуцији, Вучић сматра да је тиме требало да се Србији “запуше уста”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Неко лупетање о јединству различитости је један, а други је да постоји индивидуалну одговорност. Па зашта ће вам онда резолуција јер индивидуалну кривичну одговорност имамо. Па шта то радите? Реч је о трику“, рекао је Вучић.

“Погледајте ту дозу безбобзирности њихових медија да се Србија иживљава на Црној Гори. Ми смо ти који вршимо агресију у региону, то је лудачки инверзно понашање, те лажи… У четвртак увече ћемо знати ко су нам пријатељи у свијету, показаћемо на сваком месту ко не буде гласао су нам пријатељи, за остале ћемо добро знати да нам нису пријатељи”, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Нови Јутка из Бора: Напредњак месецима узнемиравао радницу, она покушала самоубиство
Председник је подсетио да је један од амандмана које је предложила Црна Гора садржао изјаву да народи не могу сносити одговорност, већ да је она само индивидуална.

„Ако је тако, шта ће вам резолуција? Сви су већ сносили индивидуалну кривичну одговорност. Зашто то радите и због чега? Онда вам је јасно о каквом је трику реч. Неко је то радио јер је хтео сопствену савест да опере што ће да гласају за. Најјадније је то што кажу да се ми иживљавамо над неким“, рекао је Вучић

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *