Портал моја средња школа: Нова функција омогућава извештаје о постигнућима ученика

3

На промоцији нове функционалности на порталу Моја средња школа, која омогућава извештаје о постигнућима ученика, присуствовали су министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и в.д. директора Канцеларије за ИТ и еУправу Милан Латиновић. Овај специјализовани портал, уз подршку Владе Републике Србије, наставља да унапређује своје услуге, пружајући ученицима, родитељима и школама вредне информације.

Нова функционалност портала Моја средња школа омогућава приступ укупно 14 извештаја, подељених у пет категорија, који садрже податке о оствареним школским успесима у основном образовању и васпитању, резултатима на завршном и пријемном испиту, као и статистици расподеле ученика у средње школе.

Милан Латиновић је истакао значај ових података за родитеље, ученике и јавност. “Од сада ће моћи, на основу објављених података, да стекну увид у остварене резултате ученика у основном образовању и васпитању, кретање ученика ка својој или другим општинама/градовима, број ученика основних школа који је распоређен у средње школе, статистику распоређених ученика према листи жеља, као и детаљан преглед ученика из угла основних и средњих школа,” рекао је Латиновић.

Министарка Ђукић Дејановић је нагласила да је употреба савремених технологија кључна за унапређење образовног система. “Пружајући прилику ученицима, родитељима и школама да активно прате своја постигнућа и планирају даљи развој, омогућавамо нашим ученицима да максимално искористе своје потенцијале,” рекла је она. Ђукић Дејановић је додала да је портал Моја средња школа значајно олакшао процес уписа у школе и припрему за завршни испит.

Латиновић је такође нагласио предности еУправе, истичући да је регистровано више од 2,2 милиона корисника портала еУправа. Захваљујући електронској размени података, грађанима је уштеђено близу 210 милиона одлазака на шалтере, што значајно штеди време и ресурсе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  УМЕСТО НЕСТАЛЕ БЕБЕ - 10.000 ЕВРА: Обештећење за несталу децу добило 400 родитеља, новац чувају за поступке у Стразбуру

Нова функционалност портала Моја средња школа представља важан корак ка дигитализацији образовног система у Србији, пружајући ученицима и њиховим породицама алате за боље планирање и праћење образовног напретка. Ово је још један пример како модерне технологије могу побољшати квалитет живота и рада грађана, чинећи важне информације доступнијим и транспарентнијим.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Портал моја средња школа: Нова функција омогућава извештаје о постигнућима ученика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *