Правда.ру: Срби проглашени “геноцидним”, потребно одговорити али, да ли је Вучић способан за то?

0

Није било геноцида у Сребреници! Једини геноцид се десио и дешава над Србима!

Правда.ру: Срби проглашени “геноцидним”, потребно одговорити али, да ли је Вучић способан за то?

Да се ​​Александар Вучић није руковао са Билом Клинтоном , који је наредио да се бомбардује Београд, онда Срби не би били проглашени нацијом која је организовала геноцид, поред губитка територије и непоштовања западне „гомиле“.

Србе УН прогласиле нацијом која је организовала геноцид

Генерална скупштина УН-а  је у четвртак, 23. маја, изгласала проглашење „Међународног дана сећања  на геноцид у Сребреници 1995. године у Босни и Херцеговини“. Резолуција осуђује негирање овог “геноцида”, као и “величање ратних злочинаца”.

Односно, Срби и њихови хероји оптужени су за геноцид над босанским муслиманима, иако је, према закључку независне Међународне комисије за проучавање страдања свих народа на подручју Сребренице 1992–1995. под руководством Гидеона Греифа , злочини тамо се не могу квалификовати као геноцид, јер није било циљаног уништавања једног народа од стране другог.

Питање геноцида сада су поново покренуле Немачка и Руанда након пораза сличне резолуције у Савету безбедности УН 2019. године, а затим је Руска Федерација ставила вето.

У четвртак, 23. маја, резолуцију су подржале 84 земље, 19 је било против

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
  1. Русија,
  2. Кина,
  3. Мађарска,
  4. Антигва и Барбуда,
  5. Белорусија,
  6. Куба,
  7. Коморска острва,
  8. Северна Кореја,
  9. Демократска Република Конго,
  10. Доминика,
  11. Еритреја,
  12. Есватини,
  13. Гренада,
  14. Мали,
  15. Никарагва,
  16. Науру,
  17. Сао Томе и Принципе,
  18. Србија
  19. и Сирија.

68 делегација је било уздржано.

Гласање је саветодавне природе и резолуција неће проћи у Савету безбедности (Кина ће се придружити Руској Федерацији), стога неће бити међународних санкција Србији и Републици Српској (посебан део Босне и Херцеговине (БиХ), где се налази Сребреница).

Руски амбасадор Василиј Небензја рекао је на састанку Генералне скупштине УН да Немачка нема морално право да помиње термин „геноцид“. Није, додајемо, ни Руанда – масакр над Тутси народом је Међународни суд, организован одлуком Савета безбедности УН, признао као геноцид.

Вучић се руковао са Билом Клинтоном, убицом свог народа

Небензја је замерио председавајућем седнице ГС, који га је, позивајући Вучића да говори, назвао „представником Србије“.

“Ово није неки уважени представник Србије, већ председник Републике Србије”, рекао је Небензја.

Ипак, немогуће је замислити да би се лидеру ДНРК Ким Џонг Уну обратили на овај начин. Презир према Вучићу резултат је његовог кокетирања са Западом, који је, уништивши Југославију, Србији отео Косово и Метохију и одсекао је од мора.

Прочитајте још:  Роџер Вотерс: Израелске власти сматрају да људи јеврејске религије имају потпуно друкчија права него сви остали
Вучић је на састанку са америчким генералом Робертом Хокансоном рекао да је „Србија, уз војну неутралност, спремна да унапреди партнерску сарадњу са америчком војском како би одржала мир и стабилност у региону и шире“. Управо је Вучић, који се 2016, као премијер, руковао са бившим председником САД Билом Клинтоном , који је дао налог за бомбардовање Београда.

Прочитајте још:  Из карантина на бирачка места: Вучић открио када ће се одржати фарса избори
Дакле, ако лидер Србије жели да буде поштован за себе и своју земљу, треба да буде чвршћи према рушитељима свог народа.

Сада ће Запад тражити ратну одштету од Србије — компензацију „жртвама геноцида“. Притисак ће само расти, јер на Вучићево место треба да ставе човека који ће предати Косово и издати Русију.

Милорад Додик оштрији у захтевима

Одлучнији став заузима лидер Републике Српске Милорад Додик . Поново је најавио могућност одвајања републике од Босне и Херцеговине.

“Након ове (резолуције – прим. аут. ) немамо разлога да останемо заједно”, рекао је Додик у ноћи 23. маја.

Лидер босанских Срба рекао је да ће Бањалука у наредних 30 дана оправдати кршење Дејтонског споразума и предложити споразум о мирном разводу са Федерацијом Бошњака и Хрвата, јер „српски народ више не може да живи у овој Босна и Херцеговина.”

Прочитајте још:  Цвркут дана – tweet of the day: E TO @nosisevise
На Западу су категорички уверени да Додик то неће моћи, ни правно ни физички, јер ће „већ сутрадан банкротирати“. Већина кредитора ЕУ тражиће исплату дугова које Бањалука неће имати чиме да врати, а цео банкарски систем ће се урушити како стране банке оду са својим капиталом.

Можда би ту Русија могла да помогне Републици Српској у плаћању. Борба са Западом ће бити дуга и на много фронтова. У сваком случају, Москва би реториком могла да подржи поновно уједињење српског народа.

“Чекаћемо. Чекаћемо колико буде потребно. На крају пута ћемо напустити Босну и Херцеговину”, поручио је Додик.

Он има врло исправан став, он означава циљ који се већ формира у будућности као реалност.

Љубов Степушова/Правда.ру

(Текст је ауторски и не мора да одражава ставове уредништва Васељенске)

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *