И Сенад од Сјенице признао дебакл резолуције (видео)

1

И Сенад од Сјенице признао дебакл резолуције.

Они који Србији не мисле добро очекивали су далеко већу подршку, па су сада разочарани.

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је резолуцију о Сребреници којом се 11. јул проглашава Међународним даном промишљања и сећања на “геноцид” у Сребреници 1995. и који би требало да се обележава сваке године.

Резолуција је усвојена са 84 гласа за, 19 против и 68 уздржаних.

Резолуција о Сребреници усвојена је са 84 гласа за, од 193 држава чланица Уједињених нација, дакле већина земаља чланица УН (109) није подржала резолуцију о Сребреници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Хаос у Кијеву због несташице горива на пумпама (видео)
Они који Србији не мисле добро очекивали су далеко већу подршку, па су сада разочарани.

Новинар Сенад Хаџифејзовића узрујано је говорио о дебаклу резолуције о Сребреници у Уједињеним нацијама и краху амбиција њених твораца и спонзора.

Од 193 земље, 109 није било “за”. Какав вам је то успех?! Чиме се Лагумџија хвали – упитао је Хаџифејзовић.

“83 гласа за резолуцију је мало. 19 гласова против је много. 68 држава суздржано – то је превише. 21 држава није гласала – такође превише. Од 193 земље 109 није било за резолуцију, 84 јесте. И какав је то успех? Геноцид у Сребреници, као и у Руанди, тражи консензус, један глас читавог света. И чиме себе хвали Лагумџија? Чак ни велика Америка, Канада, Аустралија, чак ни читава Европска унија, чак ни читава Организација исламских земаља, нису успеле да скупе више од 84 гласа, а Лагумџија се хвали да је то он. Чак 38 спонзора, и то оних најважнијих, најснажнијих држава, једва је успело да излобира, убеди, и то месецима, још само додатних 46 земаља, а он се хвали”, рекао је Хаџифејзовић у емисији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “И Сенад од Сјенице признао дебакл резолуције (видео)

  1. Да ли смо победници?

    Резолуција о Сребреници усвојена је у Генералној скупштини Уједињених нација са свега 84 гласова за, против исте гласало је 19, док је уздржаних било 68 и изашле су из сале представници 20 држава. УН имају 193 државе чланице. Неки наши функционери рачунају да 109 држава није гласала за резолуцију, како се тиме замајавају када су гласали за резолуцију 84 земље, а уздржано 68. Ко може да гарантује да су уздржане државе су против или за резолуцију. Како је било било је, а шта ће да нас снађе најмање знају наше вође, али не треба да се лажемо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *