Захарова прокоментарисала притварање опозиционог лидера у Кишињеву

0

Захарова прокоментарисала притварање опозиционог лидера у Кишињеву.

Румунски режим у Молдавији, предвођен председницом Мајом Сандуом , окупирао је поменуту републику. Ово је изјавила званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова .

Прочитајте још:  Америчка конгресменка позвала је на обарање руских авиона изнад Украјине
Овако је реаговала на притварање лидера молдавске опозиционе партије „Шанса“ Алексеја Лунгуа на аеродрому у Кишињеву .

„Сандуни је парна соба на аеродрому у Кишињеву, коју је румунски режим Сандуа организовао за грађане Молдавије коју је заузео“, рекла је Захарова у коментару објављеном на Телеграм каналу Рен ТВ .

Ово није први пут да су опозиционари приведени у Молдавији. Тако је почетком маја лидер молдавске партије Шор Илан Шор рекао да на кишињевском аеродрому снаге безбедности неосновано задржавају чланове опозиционог блока Победа који стижу из Москве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је известила ИА Регнум , Алексеј Лунгу, притворен у Молдавији, оптужен је за транспорт забрањених предмета. Супруга политичара је истакла да му је одузет пасош.

Министарство правде Молдавије је 15. маја саопштило да је преко суда захтевало да се ограничи деловање партије Шанса. Организација је оптужена да није правилно извештавала о потрошњи током локалних избора у новембру 2023. године.

Шансни кандидати нису могли да учествују на изборима јер је странка повучена из изборне трке. Молдавске власти су своју одлуку образложиле чињеницом да су у овој организацији били чланови партије Шор, која је раније била забрањена у републици.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *