Брат Ердоган испоручује транспортере “Оружаним снагама БиХ”

0
ердоган, турској

ердоган(фото:НСПМ)

Брат Ердоган испоручује транспортере “Оружаним снагама БиХ”.

Заменик председавајуће Савета министара Босне и Херцеговине и министар одбране БиХ Зукан Хелез састао се у среду у Анкари с турским министром одбране Јашаром Гулером  преноси Анадолија.

Како је саопштено из Министарства одбране Босне и Херцеговине, Хелез је на почетку састанка захвалио колеги Гулеру на подршци Републике Турске у усвајању Резолуције у УН-у, нагласивши да је на тај начин та земља дала значајан допринос у ширењу истине о геноциду у Сребреници и њеном обележавању широм света.

У пријатељском сусрету са министром Гулером, министар Хелез је упознат да ће Република Турска ускоро испоручити борбене транспортере за потребе батаљонске групе лаке пјешадије Оружаних снага БиХ, наводи се у саопћењу.

– Борбени транспортери ће унаприједити капацитете ове батаљонске групе, која је већ сада спремна, истренирана и организована да учествује у свим међународним мисијама подршке миру по најзахтјевнијим НАТО стандардима – истакао је Хелез.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, договорена је обука 60 пилота за хеликоптере ОС БиХ, чиме ће се осигурати обнављање дефицитарног летачког кадра и континуитет у извођењу зрачних операција.

Прочитајте још:  Медведев оголио похлепу колективног Запада: Украјина је свакако Русија
На крају састанка Хелез је затражио од министра Гулера, да припадници Оружаних снага Републике Турске обавезно остану у БиХ, те буду стални део ЕУФОР-ове мисије АЛТХЕА у земљи.

Хелез ће током боравка у Турској од 28. до 30.маја 2024.године присуствовати Дану високих званица вежбе “ЕФЕС 2024” у којој учествују и Оружане снаге Босне и Херцеговине. Вежба ЕФЕС-2024 представља значајан корак ка јачању међународне војне сарадње и унапређењу спремности оружаних снага земаља учесница.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *