Србија се нада брзом окончању рата у Гази

0

Србија се нада брзом окончању рата у Гази.

Нови министар спољних послова Србије Марко Ђурић најавио је на састанку са амбасадором Израела у Београду Јахелом Виланом опредељеност земље да настави да унапређује дугогодишње односе са Израелом, пренео је Тањуг, позивајући се на саопштење Министарства спољних послова.

Прочитајте још:  Борба с бујицама и изливањем река, ванредно стање у 37 општина и градова; МУП евакуисао 75 особа (ВИДЕО)
Захваливши Израелу што је одбио да подржи резолуцију Генералне скупштине УН о Сребреници, Ђурић је рекао да су српски и јеврејски народ кроз историју имали истински афинитет.

Ђурић је истакао да је Србија спремна да ради на одржавању динамике билатералног политичког дијалога на различитим нивоима. Поред политичких аспеката односа, шеф српске дипломатије је као изузетно перспективну област истакао привреду, која већ дуги низ година показује тренд раста захваљујући сталном порасту трговинске размене и значајном присуству израелских инвеститора у Србија.

Прочитајте још:  Продајом Комерцијалне банке Србија добија паре, а шта губи?
Српски министар је изразио забринутост због актуелне ситуације на Блиском истоку и изразио наду да ће се војни сукоб у Гази окончати што је пре могуће. Министар је поново истакао став Србије, која је у заједничком саопштењу са још 16 држава позвала на хитно ослобађање талаца и њихов безбедан повратак кућама, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *