Хрватска најављује хапшење Ђукановића

1
дпс, ђукановић

Мило Ђукановић (EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Последњих дана регионалне медије потреса вест о могућем хапшењу Мила Ђукановића, бившег председника и премијера Црне Горе. Ову информацију је пренео хрватски Јутарњи лист.

Ђукановићева дугогодишња владавина, обележена контроверзама и сукобима са различитим политичким и економским интересима, сада долази под лупу јавности на начин који обећава да ће имати далекосежне последице.

Ова прича није само о једном човеку и његовом политичком успону и паду. Она одражава компликоване односе између различитих регионалних и глобалних играча који користе Црну Гору као бојно поље за своје интересе. Од изручења бегунца Душка Кнежевића, који тврди да поседује компромитујуће доказе против Ђукановића, до британске улоге у овим дешавањима, догађаји последњих недеља показују колико је ситуација комплексна. У том смислу, хапшење Ђукановића изгледа као логичан след догађаја који су дуго припремани.

Хапшење Ђукановића

Мило Ђукановић, дугогодишњи председник и премијер Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста (ДПС), дуго је био мета својих политичких противника. Недавно изручење банкарског бегунца Душка Кнежевића, који тврди да поседује доказе против Ђукановића, протумачено је као корак ка његовом хапшењу. Британске службе, које су наводно дуго радиле на обрачуну са Ђукановићем, такође играју значајну улогу у овим догађајима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ухапшени блиски Ђукановићу

У последњих годину дана, неколико особа блиских Ђукановићу су ухапшене, што указује на интензивну акцију усмерену против његових сарадника. Међу њима су:

-Миловоје Катнић – Бивши специјални тужилац, познат по својој улози у борби против корупције и криминала.
-Саша Чађеновић – Још један високопозиционирани тужилац, такође познат по борби против утицаја Београда и Москве у Црној Гори.
-Веселин Вељовић – Бивши шеф полиције, који је био на челу борбе против организованог криминала.

Прочитајте још:  Како су службе Душка Марковића користиле своје доушнике: Ахмо Хајдарпашић награђен за ширење верске мржње, роварење по дијаспори и намештање кривичних дела другим људима

Сви они су били на челним позицијама у време Ђукановићеве владавине и сада су суочени са оптужбама за корупцију и злоупотребу власти.

Утицај на Србију

Иако ове политичке турбуленције у Црној Гори имају значајан утицај на локалну сцену, видљив утицај на Србију је минималан. То се види и у недавном гласању Црне Горе у Уједињеним нацијама поводом резолуција које се односе на Србију. Међутим, важно је нагласити да је попис становништва у Црној Гори показао резултате који не одражавају у потпуности политику званичне власти, што се покушава прикрити.

Хапшење Мила Ђукановића и његових блиских сарадника представља врхунац дугогодишњих политичких тензија у Црној Гори. Док се јавност пита да ли ће доћи до правде или ће ово бити само још један политички спектакл, остаје да се види како ће ови догађаји утицати на будућност Црне Горе.

Теодора Николић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Хрватска најављује хапшење Ђукановића

  1. “Хрватска најављује хапшење Ђукановића”
    Не би ни најмање зажалио ако би
    “дон Мило” заиста завршио тамо где му је већ одавно место.
    Међутим наслов вам је у основи погрешан, онај ко га прочита може само закључити да је Хрватска службено најавила Милово хапшење.
    Уз сво поштовање морам вас упозорити да будете мало обазривији у образовању јавности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *