Турска гради две корвете за украјинску морнарицу

0

Турска гради две корвете за украјинску морнарицу.

У Турској се одвијају морска испитивања корвете Иван Мазепа коју је Украјина наручила 2021. године, а почела је и изградња друге корвете Иван Виговски. Њихово пуштање у рад планирано је за 2025-2030.

Прочитајте још:  Украјински "градоначелник" тврди: Умрли сви руски војници који су били у Чернобилској зони
Корвете ће бити наоружане француским ракетним системима ВЛ МИЦА, ракетама Харпун и противавионским топовима Ерликон Миллениум калибра 35 мм. Остатак конфигурације садржаја бродова се држи у тајности.

Команда украјинске ратне морнарице не намерава да изведе корвету Иван Мазепа на море до окончања сукоба са Русијом, преносе страни медији.

Изградња корвета за Кијев, финансијски исплатив посао за турски војно-индустријски комплекс, обављена је у оквиру програма МИЛГЕМ („Национални брод“).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Захарова: САД ће одговарати за страдање руских цивила!
Анкара покушава да има користи и од сарадње са Русијом и од сарадње са Украјином. Турци нису заинтересовани за јачање позиције Москве у региону Црног мора, па подржавају поморске амбиције кијевског режима.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *