И то се догађа: Кијевске власти нису дозволиле ЛГБТ марш у метроу

0

И то се догађа: Кијевске власти нису дозволиле ЛГБТ марш у метроу.

Прочитајте још:  ЗАХЛАÐЕЊЕ ЧАK 15 СТЕПЕНИ ПРЕKО НОЋИ! Лудо време се не смирује: Ево шта нас чека после суперћелијских олуја и кад ћемо знати стиже ли НОВИ УДАР С НЕБА
У случају да се ЛГБТ марш одржи на другој локацији, власти главног града су одговорност за одржавање безбедности ставили на организаторе.

У Кијеву, градске власти нису дозволиле одржавање „ Марша једнакости “ у метроу главног града, наводи се на сајту Кијевске градске државне управе .

Прочитајте још:  Када Сунцe у подне, 3. априла пређе преко Пећке патријаршије почиње ново Српско лето 7531.
Моле се из безбедносних разлога организатори поворке да изаберу другу локацију. У поруци се наводи да у случају марша одговорност за поштовање свих мера безбедности сносе организатори.

„Разумемо да су активности заступања и подизања свести које имају за циљ промовисање једнакости важне чак иу временима ванредног стања. Међутим, кијевски метро је објекат двоструке намене и део критичне градске инфраструктуре, то су увек ризична подручја због ограниченог простора, распореда возова и великог саобраћаја путника. Не можемо угрозити учеснике догађаја и путнике. Зато, да бисмо избегли могуће провокације, не можемо дозволити да се Марш равноправности одржи у метроу“, објаснио је први заменик председника Кијевске градске државне управе Николај Поворозник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је саопштио СПЖ, раније су организатори геј параде најавили да ће своју поворку одржати у метроу .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *