Парада планета Сунчевог система почеће 3. јуна

0

Парада планета Сунчевог система почеће 3. јуна.

Прочитајте још:  У Украјини ће параде содомита пратити снимање ЛГБТ филмова
Све планете Сунчевог система, осим Земље, 3. јуна ће се налазити на истој страни Сунца, али ће бити немогуће видети параду планета због звезде чији ће вас сјајни зраци спречити да видите небеских тела у овом тренутку, раније је известио Московски планетаријум.
У поруци се наводи да ће 3. јуна све планете бити близу Сунца са једне његове стране у овом редоследу – Сунце, Венера, Јупитер, Меркур, Уран, Марс , Нептун и Сатурн.

Прецизира се да ће се све планете налазити у сектору од око 90 степени (од североисточног до југоисточног хоризонта), али неће бити видљиве јер ће се изгубити у јарким зрацима Сунца. Само ће Сатурн бити видљив веома кратко време веома ниско изнад хоризонта на ведром небу пре изласка сунца.

Поред тога, 3. јуна, танки срп Месеца у опадању придружиће се планетама , биће близу Марса, а 4. јуна између Меркура и Јупитера биће само 6 лучних минута.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *