Како је темпларка из Ниша потопила СНС и омогућила победу др Милићу

1
сотировски

На недавно одржаним изборима у Нишу, Српска напредна странка је доживела знатан пад у подршци, што се у великој мери може приписати унутрашњим поделама и скандалима који су је потресли.

Највише пажње привукла је бивша градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, чији су поступци и контроверзе у великој мери допринели овој кризи.

Скандали Драгане Сотировски

Драгана Сотировски је годинама била умешана у различите контроверзе које су значајно нарушиле углед странке. Међу најистакнутијим скандалима су:

– Оптужбе за злоупотребу службеног положаја и корупцију привукле су пажњу јавности и медија. Сотировска је била предмет истрага због сумњивих јавних набавки и тендера, чиме је изневерено поверење грађана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Постављање блиских сарадника и чланова породице на важне функције у градској администрацији било је честа пракса. Овакав непотизам је додатно продубио поделе унутар странке и изазвао незадовољство међу оним члановима који нису били привилеговани.

– Конфликти са локалним предузетницима и пословним заједницама довели су до смањења подршке међу бирачима. Сотировска је често оптуживана за фаворизовање одређених фирми и пројеката на штету других, што је резултирало незадовољством у пословним круговима​​.

-Један од најсмешнијих и најсрамотнијих момената у каријери Драгане Сотировски била је њена иницијатива у ред витезова темплара. Овај чин, који је требало да буде симбол части и угледа, постао је предмет исмевања у јавности и додатно нарушио њену репутацију, као и репутацију странке.

Унутрашње поделе и утицај на изборне резултате

Унутрашње поделе у СНС-у одиграле су значајну улогу у слабим изборним резултатима. Фракција предвођена Сотировском је покренула поступке против неких од најистакнутијих чланова странке, укључујући и доктора Томицу Костића, који је предводио акцију за смањење времена чекања на операције у нишким болницама​.

Прочитајте још:  Вучић убедљиво води, РИК тек сутра у 20 часова објављује прелиминарне резултате

Доктор Костић је иницирао значајне реформе у здравству, смањујући време чекања на операције, што је донело позитивне реакције јавности. Међутим, унутрашња превирања у СНС-у и скандали везани за Сотировску довели су до покретања поступака против доктора који су учествовали у тој надасве хуманитарној акцији, што је створило утисак политичке манипулације и прогона.

Ова ситуација је омогућила доктору Милићу из редова опозиције да побере политичке поене као неко ко је прогоњен због својих реформаторских активности​.

Углед СНС ван Београда

Чланство СНС у другим  градовима, као што је Ниш, све више постаје легло медиокритета који нарушавају углед странке. Ови појединци својим понашањем и непотизмом доприносе даљем опадању подршке и поверења грађана у странку. Ово ће, без сумње, у будућности представљати још већи проблем за СНС и додатно утицати на њихов рејтинг у наредним изборима.

Теодора Николић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Како је темпларка из Ниша потопила СНС и омогућила победу др Милићу

  1. Бирање између темплара и НАТО лобисте је велика наша несрећа. Сутра ће између Наполеона и Џингис Кана, између небинарног и лабрадора. Није нормално.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *