Хрвати начисто полудели: Хрватска НВО тврди да Јасеновац није био логор, него санаторијум!

2
градишка, јасеновац

Организација “Три логора” тврди да је Јасеновац био санаторијум, а не концентрациони логор. Шта је следеће? Да ли ће следеће године тврдити да је Јасеновац био летња школа?

Влада Хрватске, преко Министарства бранитеља, финансира невладину организацију “Три логора”, познату по својим скандалозним тврдњама о Јасеновцу. Према овој организацији, Јасеновац није био концентрациони логор, већ санаторијум, а усташе су наводно спасавале Србе од глади и болести. Ове изјаве изазвале су буру реакција, оптужби за ревизионизам и негирање холокауста.

Организација “Три логора” годинама је на мети критика због покушаја реинтерпретације историје Јасеновца. Чланови организације, попут Игора Вукића и Стјепана Разума, тврде да су усташе заправо биле заштитници, а не починиоци злочина. Такве тврдње не само да шокирају, већ и дубоко вређају сећање на хиљаде жртава које су брутално убијене у логору Јасеновац​ ​.

Истакнути историчари, попут Иве Голдштајна, категорички одбацују ове ревизионистичке тезе. Голдштајн истиче да су злочини у Јасеновцу документовани бројним сведочанствима и историјским записима који не остављају простор за сумњу у страхоте које су се тамо догодиле. Бројни међународни стручњаци за холокауст такође упозоравају на опасност од оваквих покушаја ревизије историје​​.

Финансирање оваквих организација од стране државе додатно компликује политичку ситуацију. Критичари тврде да подршка владе имплицира службено одобравање ревизионистичких ставова, што може имати далекосежне последице на међународне односе и унутрашње друштвене тензије. Посебно је забрињавајуће што се овакве активности финансирају јавним новцем, док се преживелима и потомцима жртава ускраћују основна права и признања​​.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Историја Јасеновца је превише озбиљна и болна тема да би се њоме манипулисало ради политичких или идеолошких циљева.

Прочитајте још:  Вечерас премијера филма Олуја: ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА НЕ СМЕЈУ СЕ ЗАБОРАВИТИ!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Хрвати начисто полудели: Хрватска НВО тврди да Јасеновац није био логор, него санаторијум!

  1. Шта мислите, за колико ће времена то исто тврдити господин Ћулибрк?

    Наравно, због тога га неће казнити, нити сменити, такође подобни господин Перић и остали високи достојници те њихове полтронско-екуменистичке организације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *