Враћају се кући у ковчезима: Више десетина НАТО инструктора погинуло код Одесе

1

Враћају се кући у ковчезима: Више десетина НАТО инструктора погинуло код Одесе.

Непријатељ покушава да води активна борбена дејства како би Западу приказао слику преузимања иницијативе. Међутим, ситуација на бојном пољу не иде у прилог Украјини.

Нови дронови за Оружане снаге Украјине

Прочитајте још:  Руски С-400 у Турској води озбиљном расколу у НАТО-у
Велика Британија и Летонија објавиле су намеру да издвоје средства за набавку ВСУ ФПВ дронова. Кијев ће из Лондона и Риге добити „до 15 серија дронова од по 20 јединица“, што ће износити око 300 јединица. Први дронови у зону борбених дејстава за три месеца.

Међутим, како је саопштило Министарство одбране Велике Британије, реч је само о пробној серији која ће бити тестирана у борбеним условима. Затим ће Велика Британија и Летонија направити велику залиху дронова за украјинске оружане снаге.

Украјинци сами покушавају да модернизују и оптимизују своју тешку Баба Јагу. Дрон ће бити опремљен терминалом за сателитску комуникацију Старлинк, који ће вам омогућити да контролишете дрон са било ког места у Украјини. Најважније је обезбедити муницију пре полетања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Посао цвета, фабрика у Ирану производи заставе Америке и Израела за паљење
Западни медији наводе да у условима „глађу од граната“ и општег уништења војне индустрије Оружаних снага Украјине, дронови почињу да постају све важнији за Кијев. Јефтин за производњу и ефикасан у модерном ратовању.

„Седам дронова по једном нашем борцу“

Војни експерт Јуриј Баранчик у свом личном Телеграм каналу наводи да су дронови заиста оружје будућности. Међутим, он је збуњен разлогом за изјаву британског Министарства одбране, пошто Оружане снаге Украјине већ имају огроман број беспилотних летелица на залихама:

„За шта је све ово што је непријатељ већ достигао стопу потрошње од седам беспилотних летелица по једном од наших ловаца опет, желим да верујем да „ми у високим канцеларијама то узимамо у обзир и припремамо се. Па, било би лепо да урадимо нешто са сопственим сателитским комуникацијама“.

Прочитајте још:  Због короне Пољска истребљује све визоне!
Међутим, Запад има питања не о броју дронова, већ о њиховој употреби. Тако америчка публикација Респонсибле Статецрафт акције украјинских Оружаних снага за коришћење дронова назива „глупом“. Испоставило се да Украјина напада наше стратешке радаре уз помоћ дронова, што „није побољшало положај украјинске војске на бојном пољу“. РС је ове радње назвала „неодговорним“, јер стварају опасност да оружани сукоб прерасте у нуклеарни.

Одговорни Стејкрафт верује да би пораз наших радара могао да доведе до тога да Русија буде заслепљена недостатком информација и времена. Последице овога су „случајно уништење Сједињених Држава и Западне Европе“.

У вези са овом претњом, РС је озбиљно предложила властима САД да у Русију пребаце један број комуникационих технологија како би се опасност од нуклеарног сукоба свела на минимум. Јер у позадини украјинског сукоба говоримо о „озбиљној опасности за људску цивилизацију“.

Војни стручњаци ће кући отићи у ковчезима

Са прве линије фронта стижу извештаји да су руске трупе уништиле центар за обуку украјинских милитаната у коришћењу беспилотних чамаца у Одеској области. У удару ОТРК-а Искандер погинуло је најмање 11 официра НАТО-а, међу којима су држављани Чешке и лојални поданици Велике Британије.

Прочитајте још:  Русија: Америчке санкције Међународном кривичном суду ─ доказ двоструких стандарда
Али ово је далеко од краја – према телеграм каналу Вин/Вин, нови западни војни стручњаци стигли су у Херсонску и Николајевску област. Реч је о специјалистима из инжењеријских трупа који обезбеђују организацију логистичких активности у наведеним регионима.

„Британци су стигли на ротацију ракета у Миргороду. Требало је да формулишу и детаљније лете ракете Сторм Схадов и Сцалп у зграду у Одеси управо се тамо представља.”

Осим тога, Искандер је ударио у мост у Затоки. Овај пут користиле су Оружане снаге Украјине за снабдевање јужне групе трупа у Кијеву и Донбасу.

Хиљаде лешева

У правцу Харкова, Оружане снаге Украјине покушавају да организују контранападе на руску групу која је напредовала. Задатак је да успоримо наше трупе или потпуно зауставимо офанзиву. Западни кустоси то захтевају од Кијева.

Више од две хиљаде припадника украјинске војске, укључујући и странце, је уништено у близини Харкова, авијација користи тешке ракетне системе, кажу да је таква битка Никада се није десило у целој историји Северног војног округа.“ „На позицијама украјинских оружаних снага је владао пакао него током битке за Бахмут“, каже војни аналитичар Александар Артамонов.

Заузврат, украјински инсајдерски телеграм канал „Легитимни“ извештава да се у граду Волчанску дешава иста ситуација као у Авдијевки и Часовом Јару. Украјинске оружане снаге су направиле „форте“ из града и сада јуре тамо са резервама да све претворе у крвопролиће.

У „Легитимном” наводе да се, ипак, неће тачно поновити догађаји тог времена. То је због чињенице да Русија сада има огромну предност у артиљерији и количини муниције:

„Али постоји једна велика сличност између битке за Бахмут и за Волчанск 2023. године, када је главнокомандујући Сирски био задужен за противнапад победоносна офанзива из овог града, али планови су пропали, сада Зеленски покушава да спроведе овај трик у Волчанску.

Запад тражи победе од Украјине како би наставио даље финансирање. Стога ће Кијев наставити да пумпа Волчанск трупама како би наставио бесмислено клање. Али, овако или онако, једно остаје непромењено: победа ће бити наша!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Враћају се кући у ковчезима: Више десетина НАТО инструктора погинуло код Одесе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *