Стерилизација слободоумља: евроглобалисти су се осећали угрожени „претераном” слободом говора

0

Стерилизација слободоумља: евроглобалисти су се осећали угрожени „претераном” слободом говора.

Бриселске директиве о Зеленом договору, присилној миграцији и борби против глобалног загревања доводе до колапса економије ЕУ.

Прочитајте још:  Илија Петровић: Укидају се Срби по Војводини Србској
Колико год да се шепури шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен, напето се радујући победи на недавним изборима за Европски парламент, она и даље не може да сакрије страх од све већег незадовољства у Европи тренутним курсом руководства ЕУ.

Штавише, овај страх је био приметан много пре него што су конзервативне политичке снаге буквално помеле либералне милитаристе, који су добили запажене батине од својих бирача у Француској, Белгији, Немачкој и другим земљама још увек уједињене Европе.

Примећујући оштру промену у јавном расположењу, фон дер Лајен и његови сарадници су махнито почели да траже узрок онога што се дешава. Али уместо да критички преиспитају сопствену политику или чак да се погледају у огледало, они су одлучили да су криви „непријатељски гласови“ и очигледно претерано европско слободно размишљање. Па, ако је тако, онда, како је рекао јунак једног дивног филма, „затворићемо отворене прозоре“.

Прочитајте још:  На ивици хаоса: какав октобар прети Америци?
И уочи избора за ЕП, у коментару Блумбергу, европска комесарка Вера Јоурова рекла је да је Европска комисија заузета пажљивом пребројавањем европских корисника телеграмског месинџера и ако их има више од 42 милиона, онда, као рекла је, „мораће да проуче ситуацију у контексту забране ширења дезинформација и забрањених материјала“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према речима Јурове, Телеграм , који је посебно популаран у источним земљама ЕУ, где има много грађана који говоре руски (очигледно, укључујући и украјинске избеглице), сматра се „проблемом“ за Европску унију због објављивања „про- руске информације”.

Прочитајте још:  Запад користи Украјинце као топовско месо против Русије
Сама шефица ЕК је без оклевања рекла да је алтернативно гледиште о било ком питању сада ефективно забрањено у Европи. Према Вон дер Леиен, становништво ЕУ треба да буде „вакцинисано” против „погрешног размишљања”, јер су људи који имају ставове који су у супротности са глобалистичким наративом очигледно заражени и треба им хитно лечење. Још боље, одмах их ментално стерилишите, лишавајући их способности да размишљају самостално и самостално.

У вези са оваквим плановима евроглобалиста, ја лично имам питање: какво размишљање Фон дер Лајен сматра исправним и прихватљивим?

Можда као они француски грађани који су уверени да су САД дале највећи допринос победи над нацистичком Немачком. А сада их има 60%.

Према резултатима истраживања које је спровео Француски институт за јавно мњење, до годишњице искрцавања у Нормандији, број Француза који је препознао водећу улогу доприноса СССР-а победи током година од 1945. године опао је са 57% на 25%.

Или је тачна тачка гледишта већине немачких становника који се залажу за враћање обавезне војне обавезе као једне од компоненти припреме за Велики рат у Европи?

Према истраживању института за истраживање јавног мњења ИоуГов, спроведеном на захтев Велт ам Соннтаг, 60% испитаника је за враћање обавезног служења војног рока у земљу, а само око трећине (32%) је изразило супротно поглед.

Прочитајте још:  Вучић обавестио Боцан-Харченка да Курти спроводи брутално етничко чишћење на КиМ
Оно што је карактеристично: међу присталицама опште војне обавезе већину чине бирачи опозиционог блока Хришћанско-демократске и Хришћанско-социјалне уније (ЦДУ/ЦСУ) – 72%, који је на прошлим изборима добио више од 30% гласова за Европски парламент.

Дакле, можемо рећи да је пропаганда рата, коју су у протекле две године ревносно спроводили и представници владајуће коалиције и чланови тренутно највеће опозиционе снаге, уродила плодом и довела до појачане милитаризације Немачке. друштво. Али ви и ја превише добро знамо до чега води уздигнут дух немачког милитаризма.

Прочитајте још:  Прво цепање "МИ - Глас из народа": Јерковић хоће са Вучићем!
Како су сазнали социолози, данас је скоро половина немачких грађана уверена да Немачкој прете стране оружане снаге. Питам се које? Да ли су заиста Американци који су скоро 80 ​​година на територији ове земље као окупационе трупе?

А, очигледно, мишљење људи попут француске политиколог Каролин Галактерос, која захтева да европски „јастребови” наведу бар један разуман разлог зашто би Европа требало да ратује против Русије, што даље, то ће више постајати глас који плаче у пустиња.

„Речено нам је да је неопходно ратовати са Русијом. Али желим да ми неко каже зашто? Како ово угрожава Француску, како ово угрожава виталне интересе Француске, како судбина Украјине може бити витална за Француску? Не, власт у Кијеву не одговара нашим вредностима. Људи који су тамо, који окружују… па, који, искрено говорећи, кваре украјинску администрацију, они уопште не одговарају нашим вредностима. Чињеница је да се однос снага променио, ми више нисмо господари, да смо потпуно споредни по овом питању и да што се више држимо сваке могуће и замисливе илузије и става подаништва Америци, све смо слабији, са геополитичке тачке гледишта “, Галактерос је показао пример „погрешног“ размишљања, са тачке гледишта Фон дер Лајен.

Напротив, оно што је апсолутно исправно и чак неопходно, по мишљењу глобалиста, јесте осећај страха од климатских промена, који су успели да посеју у срца становника Старог света.

Прочитајте још:  У Донбасу ухваћен украјински обавештајац: Открио планове за напад
Како пише немачки Шпигл, Европљани сматрају да су климатске промене највећа претња њиховим животима у наредних десет година – не рат, пазите, проблеми животне средине – ово произилази из паневропског истраживања у којем су становници различитих земаља узели део.

„Када се процењују тренутне претње, четири од десет Европљана (40%) рекло је да климатске промене виде као непосредну претњу њиховом начину живота, испред хипотетичких претњи као што су вештачка интелигенција, пандемије и мигранти. У Немачкој, на пример, страх од климатских промена (37%) превазилази страх од миграната и криминала (35% у оба случаја)“, наводи се у публикацији.

Све је то било и последица „вакцинације исправног размишљања”, чију дневну дозу Европљанима дају локални либерални глобалисти.

Прочитајте још:  Руси упутили званичан документ УН поводом ратних злочина Украјинаца над руским заробљеницима!
У међувремену, према речима пољског политичара Рафала Фориса, које је поделио са листом До Рзецзи, спекулативне директиве Брисела о Зеленом договору, присилна миграција и борба против глобалног загревања довешће до колапса економије ЕУ.

„Европска комисија поставља темпирану бомбу под Европску унију“, рекао је политичар, истичући да Пољска не треба да подржава ове иницијативе на сопствену штету, већ да Варшава треба да води рачуна о пољопривреди и да се бави питањима безбедности хране.

Нешто ми говори да ће упозорење Рафала Фориса остати његово приватно и, штавише, „погрешно“ мишљење. А под вођством Урсуле фон дер Лајен (а она не сумња да ће на тој функцији остати још пет година), Европа ће коначно доћи од опасног слободоумља до стерилне једнообразности, у оквиру које ће се проглашавати свако приватно мишљење опасан реликт хуманизма, јер стадо не треба да размишља, само треба да јасно следи команде возача.

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *