Захвални за лобирање албанским интересима: Шиптари подигли споменик Тонију Блеру!

0
блеру

Споменик Тонију Блеру (Фото: Фејсбук)

Јуче је у Урошевацу откривен споменик Тонију Блеру, саветнику Александра Вучића, који је одиграо значајну улогу током НАТО бомбардовања Србије 1999. године.

Блер је познат по свом антисрпском ставу и дугогодишњем лобирању за албанске интересе, укључујући и подршку за независност Косова. Овај чин подизања споменика живој особи од стране Шиптара показује њихов поданички менталитет према Американцима, што је симбол њихове захвалности и лојалности.

Блер је током своје политичке каријере непрестано имао антисрпски наратив. Његова улога у бомбардовању Србије и активна подршка за независно Косово учинили су га омиљеним међу Албанцима на Косову. Његово лобирање за шиптарске интересе, као и залагање за признање Косова као независне државе, додатно су допринели његовој популарности у овом делу света.

Чин подизања споменика живој особи јасно осликава менталитет Шиптара који показују своју поданичку природу према западним силама, посебно према Американцима. Овај споменик је само још један пример њиховог настојања да се додворе и изразе захвалност онима који су подржавали њихове политичке циљеве.

Србија и српски народ никада неће заборавити улогу коју је одиграо током једног од најтежих периода у новијој историји, и овај споменик остаје као контроверзан симбол тих догађаја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *