Хелез прети Републици Српској: Подела на кантоне или сценарио “Олује”?

4
хелез

Зукан Хелез

Балканска политичка сцена поново је узбуркана, а овога пута у центру пажње су претње министра одбране БиХ, Зукана Хелеза. У интервјуу за телевизију „Хајат”, Хелез је изјавио да ће, у светлу Резолуције о Сребреници, бошњачке власти тражити укидање Републике Српске. План је да се Република Српска подели на два кантона, а њено име заувек избрише са мапе.

Ова изјава долази након што је председник Републике Српске, Милорад Додик, поново покренуо тему мирног раздруживања од БиХ. Хелез је отворено запретио да ће Срби проћи као Срби из Републике Српске Крајине ако се не повинују овом плану. Ове оштре речи подсећају на операцију “Олуја” када су хиљаде Срба протеране из Хрватске.

Хелез је такође нагласио да међународна заједница, са којом свакодневно комуницира, подржава његове ставове. Ово је јасна порука да би било каква акција против Републике Српске имала подршку са Запада. У међувремену, амбасада САД у БиХ тврди да Свесрпска декларација крши Дејтонски споразум и руши БиХ као државу.

Све је јасније да Запад колективно настоји да оцрни српски народ и укине Републику Српску. Ово није само политички притисак већ и покушај да се створи криза која би оправдала радикалне мере против Срба. Резолуција о Сребреници, која је осудила Србе за геноцид, постала је алатка за легитимизацију ових потеза. Сценарио који нам се предочава јесте онај где се све акције против Републике Српске оправдавају под плаштом ове резолуције.

Никола Вуксановић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Хелез прети Републици Српској: Подела на кантоне или сценарио “Олује”?

  1. Samo naoruzanje i pun gas ! Proglasiti nezavisnost kao i okupaciju Kosova i Metohije ! Odbrana i ko god krene udariti svim raspoloziv mogucnostima …proglasiti sve teroristima i po izraelskom programu resiti za pocetak siptare… ko stane na njihovu stranu njegov izbor…. bolje casno izginuti no zapad i domace fukare da nas i nasu decu mrcvare godinama i decenijama!!! Mi pod sljivu ostali pod maslacak!

    1. Иза Хелеза стоје усташе и Шмит , којег су усташе неколико пута одликовали за заслуге , а Ви заборављате РСК? Иза свих акција против Срба стоје усташе и они су били први уз швабе за ову резолуцију о Сребреници али Вучић и Додик о томе ћуте због братства и јединства. Док год постоји усташка држава већа од оне четири жупаније око Загреба и Сљемена Срби су у опасности за голи опстанак. Муслимани су глупи и не схватају да одрађују посао за усташе јер у случају нестанка Срба из БиХ све ће потпасти под NDH а муслимани који се не потчине усташама ће проћи исто као и Срби. Ово је једина истина.

  2. НИШТА ШИПТАРСКИ КОПИЛАН НЕЋЕ УЧИНИТИ ЗА РС И КОСМЕТ, НАПРОТИВ!
    ТОГ СМРДЉИВОГ ИЗДАЈНИКА ШТО ПРЕ УХАПСИТИ, КАО И СВЕ ЊЕГОВЕ ПОДРЕПАШЕ, ЈЕР ЋЕ ОН, КАО И ДО САДА, НЕБРОЈЕНО ПУТА, РАДИТИ ЗА НЕПРИЈАТЕЉЕ СРБА И ПРАВОСЛАВЉА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *