Западни утицај и пропаст школства: Страначке колеге Маринике Тепић и НВО су кривци за овакво стање у српској просвети

2

Мариника Тепић

Мариника Тепић, шефица посланичке групе Странке слободе и правде, недавно је упутила захтев за хитну седницу Одбора за образовање због све већег насиља у школама. Док она тврди да жели да промени стање у просвети, њена улога у уништавању српског образовног система је неоспорна. Лицемерје у њеним изјавама и акцијама је запањујуће.

Доласком демократа на власт 2000. године, Србија је кренула путем реформи које су требале да модернизују и побољшају образовни систем. Међутим, ове реформе су уместо тога довеле до увођења западних вредности и либерализације које су разориле традиционалне основе српског образовања. Тепић и њене страначке колеге били су у првим редовима ових промена, активно користећи невладине организације и западни апарат да спроводе своје идеологије.

Увођење западних вредности и џендер идеологије

У последњих двадесетак година, српско образовање је постало полигон за увођење западних демократијских и либералних вредности, као и џендер идеологије. Овај утицај је ослабио образовни систем и допринео порасту насиља у школама. Док сада критикује тренутно стање, управо су Тепић и њене колеге одговорни за увођење ових промена које су довеле до кризе у образовању.

Тепић сада наступа са позиције опозиције, тврдећи да жели да реши проблеме које је сама помогла да створи. Ова двострука игра је јасан пример политичког лицемерја. Док позива на хитну седницу и критикује актуелну власт, истина је да је она била део исте те власти која је уништила српско образовање.

Мариника Тепић користи лажни наратив о заштити образовања како би добила политичке поене, док истовремено прикрива своју улогу у његовом уништавању. Њене акције и захтеви су само покушај да се сакрије одговорност и пребаци кривица на друге. Јавност заслужује да зна праву истину о њеним намерама и делима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Нови Зеланд поручује школама да позову полицију ако се појави невакцинисано особље

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Западни утицај и пропаст школства: Страначке колеге Маринике Тепић и НВО су кривци за овакво стање у српској просвети

  1. “Страначке колеге Маринике Тепић и НВО су кривци за овакво стање у српској просвети”
    Једно питање уредништву портала:
    Је ли на власти Маринка Тепић и њене страначке колеге или је неко други?
    Како може бити одговоран онај ко о ничему не одлучује.?
    При томе свему немам ни мало позитивно мишљење о Мариниконом лику и делу, напротив. У лошим временима талог исплива на површину.
    Са оваквим начином писања делује ми да је овај портал или преузет или под уценом.

    1. Па лепо вам ПИШЕ у тексту, била је један од зачетника чувених “реформи” које су довеле до овога где смо сад.Користите се истом двоструком игром, типичним примером политичког лицемерја. Са оваквим писањем, делујете да сте преузети или уцењени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *