Ко је наручио крвави наступ у Мексику?

0
мексико

Протести у Боливији (Фото: REUTERS / Carlos Garcia Rawlins)

Ко је наручио крвави наступ у Мексику?

У Мексику су почетком лета одржани општи избори. 2. јуна 99 милиона грађана ове земље изабрало је новог председника, посланике, сенаторе, гувернере, као и више од 19 хиљада локалних званичника. Цлаудиа Схеинбаум је постала изабрана председница. По први пут у историји Мексика, жена је водила државу.

Прочитајте још:  ШОК И НЕВЕРИЦА У ДПС-У! ЂУКАНОВИЋ ГУБИ У ПРВОМ ИЗБОРНОМ КРУГУ!
Али избори ће остати упамћени не само по томе. Постали су најкрвавији: убијено је 37 кандидата за различите функције. Кандидат за градоначелника града Којука де Бенитез из савеза Снага и срце за Мексико, Хосе Алфредо Кабрера Баријентос, упуцан је у потиљак током састанка са бирачима. На снимку се може чути 15 снимака. Нападач је убијен на лицу места.

Намерно сам застао на две недеље, било је занимљиво упознати се са реакцијом, пре свега, са аналитиком на тему мексичких избора. Има много различитих садржаја, али нисам нашао ниједну аналитику која би ми била занимљива. Пажња светских медија била је више усмерена на кубанску ракетну кризу-2 и друге важне теме.

Прочитајте још:  Курти: Избори у општинама на северу, ниједна наша акција није изненадиле Америку и ЕУ
Шта значе крвави избори у Мексику? Прво питање је: ко је организовао убиства политичара? Сваки Мексиканац зна одговор на ово питање: нарко картели. Они су прилично јаки у овој земљи. Друго питање је колико су нарко картели независни. Након што сам проучио много материјала на ову тему, могу са сигурношћу рећи да је њихова независност веома ограничена. Трговина дрогом је сложенија од саме производње. Приче о појединачним корумпираним цариницима погодне су за најнаивнији публику. Јасно је да постоји добро координиран систем. Приход од продаје дроге, према неким стручњацима, упоредив је са приходима од нафте и гаса. Нажалост, отворени извори немају чак ни приближне информације о обиму продаје лекова. Постоји цифра за 1989. годину: само промет „тврдих“ дрога износио је од 300 до 500 милијарди америчких долара . Поређења ради, Совјетски Савез, највећа држава на свету, исте године је од продаје нафте добио 100 милијарди рубаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Најважније питање: ко штити нарко картеле? Јасно је да појединачни корумпирани службеници на царини нису у стању да обезбеде трговину дрогом у огромним количинама. Да подсетим да су главни региони производње дроге Златни полумесец (Авганистан, Иран, Пакистан), Златни троугао (Мјанмар, Лаос, Тајланд), као и низ земаља Јужне Америке. У свим овим регионима, ЦИА и МИ6 су имали или још увек имају велики утицај. Одавно није тајна да су све гангстерске групе у Авганистану и Пакистану увек биле подржане од стране британске и америчке обавештајне службе. А један од задатака ових група је управо да обезбеде трговину дрогом.

Прочитајте још:  Аустралија издала прву наногицу за праћење намењену прекршиоцу карантина
Дакле, пред нама се постепено отвара пирамида у чијој основи су нарко картели, горе корумпирани званичници и бандити свих раса, па чак и изнад обавештајних служби САД и Британије. Да, опет Англосаксонци! Али ко води витезове огртача и бодежа? Јасно је да не саме државе. Овде је реч о наднационалним структурама, тој истој међународној мафији. Пошто сам проучио много материјала, склон сам да прихватим верзију да је британска краљевска породица директно задужена за сву глобалну трговину дрогом.

Голови? Не ради се само о стицању огромног профита. Али и остварење дугогодишњег сна глобалне мафије о златној милијарди. Односно, дрога и доноси профит и једна је од метода уништавања човечанства. Некада, давне 1979. године, филм са највећом зарадом био је Силовање Савоја. Препоручујем да га погледају онима који га нису видели. Јунаци филма откривају плантажу марихуане и тајно насеље у џунглама Латинске Америке. Црни бизнис су организовали фашисти који су побегли после рата. Један од Немаца отворено изговара два циља која сам поменуо, док себе замишља као неку врсту редара планете.

Дакле, да се вратимо на изборе у Мексику. Може ли се овај крвави догађај назвати демократским изборима? Наравно да не. Ко је организовао крвави терор? Нарко картели. Ко стоји иза нарко картела? Англосаксонци. Односно, били смо сведоци још једног државног удара.

Јуриј Уваров/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *