Контрола медија: Уредник Васељенске на испитивању у БИА јер Служба штити Саву Манојловића

7

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82?

Јутрос је уредник портала Васељенска, Весна Веизовић, објавила на својим друштвеним мрежама да је провела три сата на информативном разговору у Безбедносно-информативној агенцији (БИА). Како је навела, испитивана је због чланака о Сави Манојловићу и његовим везама са начелником БИА, Марком Парезановићем.

 

„Управо сам провела три сата на информативном разговору у БИА. Нашој безбедносној агенцији која веома селективан однос има према својим грађанима, где једне малтретира до бесконачности, док другима пружа заштиту и безбедно уточиште. Разлог мог ислеђивања су били чланци о Сави Манојловићу и његовој блиској сарадњи са начелником ове агенције, Марком Парезановићем, због чега сте ми данима писали коментаре како се Васељенска продала и да по нечијем налогу нападамо Манојловића. Баш ме занима шта имате сада да кажете! Три сата испитивања због ‘невиног’ Саве Манојловића који је овом систему потребан само да разводни и уништи отпор против Рио Тинта. Не пада ми памет да ћутим, јер иако немам ни државу иза себе, а ни америчког амбасадора, немам ни шта да изгубим. А ви само наставите да пљујете Васељенску и браните ‘јадног Саву’ кога лично Парезановић чува!“ – написала је Веизовићева.

Портал Васељенска је у претходним недељама објављивао низ чланака у којима су критички писали о Сави Манојловићу и његовој блиској сарадњи са начелником БИА, Марком Парезановићем. Ови чланци су изазвали велику пажњу јавности , а редакција портала била је оптужена да је плаћена да напада Манојловића. Међутим, најновији догађаји сугеришу да је Манојловић заиста близак државним структурама, што потврђује и овај притисак на уредницу и сам портал.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
@vesnaveizovicТри сата ислеђивања због Саве Манојловића

♬ original sound – Весна Веизовић

Весна Веизовић је истакла да се неће повући пред притисцима и да ће наставити да износи истину, без обзира на све препреке. Напоменула је да, иако нема подршку државе или америчког амбасадора, нема шта да изгуби и да ће наставити да брани принципе истраживачког новинарства које портал Васељенска негује.

Прочитајте још:  Хитан апел Министарства здравља после пуцњаве у Младеновцу

 

Подсетимо, портал Васељенска је већ био мета правних поступака. Тужили су их САНУ, Софија Тодоровић из иницијативе младих за људска права, као и директор дома здравља Бајина Башта, Небојша Јовановић из СНС. Ови судски процеси представљају додатни притисак на портал и његову уредницу, који су већ на удару због својих критичких ставова и истраживачких чланака.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

7 утисак на “Контрола медија: Уредник Васељенске на испитивању у БИА јер Служба штити Саву Манојловића

  1. – не смеју те дирати ако те штите стране амбасаде.
    – не дирају те ако си близак “картелу”.

    али ако волиш несебично и пожртвовано своју земљу и свој народ – а удариш на миљенике оних првих или ових других – ондс ћеш да будеш испитан ” о трошку пореских обвезника”

    Схватају ли ти, који су ту да штите државу и народ, да опстају само захваљујући томе да народ нема појма колико му они раде о будућности па и о глави?

    Како је јести хлеб и васпитати децу децу новцем који зарадиш тако што си плаћен да по уставу радиш нешто – а ти радиш контра.

    Примили сте плату своју.

  2. moguce da smo litijumom platili neutralnost u ovom zapadno-istocnom konfliktu.

    naši mešetari su dali litijum kanadi i australiji – da ne bi ratovali sa rusijom i kinom. Faraonu se to cini kao dobar dil. njegova se ne dovodi u pitanje. a njegova vojska maltretira iskrene rodoljube koji se ne slazu sa pijacarima.

    malo ih je kao Vesna, ali puno više ih je u senci.

    sram da vas bude. vi ste okovi i bukagije slobode! vi što se hranite na tudjoj grbaci i smatrate da ste nedodirljivi.

  3. Ово није први пут да је приводе не законски испитују додуше у СРБИЈИ закон за њих не важи али је питање чија служба то ради а не грба заборавити да ништа није ни вечито ни вечно па ће се све то вратити по заслугама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *