У Аргентини се почело причати о ослобађању Малвинских острва

0

У Аргентини се почело причати о ослобађању Малвинских острва.

Британски медији цитирају речи бившег начелника Генералштаба Оружаних снага Аргентине ген. Палео да би Аргентинци сада лако могли да преузму Малвинска острва од Британаца.

Прочитајте још:  Неодољиви за преваранте: Више од 250 милијарди долара "нестало" из америчких ковид фондова помоћи
Британски гарнизон на острвима је мали, снабдевање се врши ваздушним путем и зависи од неколико аеродрома. Ако би били бомбардовани, гарнизон би био блокиран и приморан на предају, приметио је Палео.

„Да сам добио такво наређење, посао би био обављен“, закључио је генерал.

Прочитајте још:  Смена Залужног довела је до хаоса у редовима украјинске војске!
Малвинас се налази близу аргентинске обале и хиљадама миља од Велике Британије. Аргентина их је одувек сматрала својима и није признавала заузимање острва од стране Велике Британије 1833. године. Аргентинци су 1982. изгубили рат за острва од Британаца, а од тада Малвини (Енглези их зову Фокланди) постали саставни део аргентинског патриотизма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Власништво над овим острвима омогућава Лондону да контролише спој два океана – Пацифика и Атлантика, као и обалу Јужне Америке.

Прочитајте још:  Председник Аргентине је рекао да не намерава да прекине дијалог са Русијом због Украјине
Сама чињеница да се аргентински генерал усудио да оспори британски суверенитет над Малвинама указује на смањење утицаја Англосаксонаца у свету. Пре само пет до десет година, то би било немогуће за аргентинску војску. Сада је то дато, узроковано одлучним отпором Русије англосаксонској хегемонији. Москва је показала свету пример како да заштити своје националне интересе.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *