Елмедин Конаковић разоткрио политичко Сарајево: Србија уредно најавила присуство делегације, популисти покушавају да профитирају на лажном патриотизму

2
елмедин конаковић

елмедин конаковић

Елмедин Конаковић разоткрио политичко Сарајево: Србија уредно најавила присуство делегације, популисти покушавају да профитирају на лажном патриотизму.

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Елмедин Конаковић смогао је снаге данас да одреагује на јучерашњу хистерију сарајевских медија о “агресији Србије на Босну и Херцеговину” због присуства кадета Војске Србије на обележавању годишњице страдања Срба на Козари.

“Добили смо најаву и у складу са законом наша обавеза искључиво и једино јесте да је проследимо на три адресе, а то су Гранична полиција БиХ, Министарство сигурности БиХ, односно Дирекција за координацију полицијских тела и Управа за индиректно опорезивање. У складу с процедурама, то смо урадили уобичајено, онако како увек радимо” – казао је Конаковић.

Прочитајте још:  СПЦ реаговала на изјаве злочинца Кларка
Додао је да Гранична полиција даље у свом поступању има могућност да, уколико процени да у тој најави има било шта сумњиво, да особе које долазе треба додатно проверавати, да некоме треба евентуално забрањивати улаз, онда комуницира Обавештајно-сигурносну агенцију, од њих тражи додатне провере за појединце или цијелу групу.

“Очигледно да нису проценили да треба додатна провера. У тој депеши пише да долазе кадети – полицијски и војни, да долазе представници Министарства за рад и борачка питања Владе Србије, представници Војске Србије. Али стоји, исто тако, да долазе ненаоружани и стоји исто тако да долазе у свечаним униформама како би направили дефиле поводом годишњице битке на Козари” – казао је министар вањских послова БиХ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Кнежевић: Позивам грађане Црне Горе на скуп подршке Србима са Косова
Он је том приликом изјавио и да популизам појединих сарајевских “патриота” штети МИП БиХ али да су они “на то навикли”.

Истовремено члан Председништва БиХ Денис Бећировић састао се са самозваним Високим представником Кристијаном Шмитом али, како преносе сарајевски медији није било говора о јучерашњој “агресији Србије на БиХ” него се мантрало о “погубности Свесрпског сабора”.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Елмедин Конаковић разоткрио политичко Сарајево: Србија уредно најавила присуство делегације, популисти покушавају да профитирају на лажном патриотизму

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *