Захарова: Асиметрично ћемо одговорити Црној Гори

1
марија захарова, москва

Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

Захарова: Асиметрично ћемо одговорити Црној Гори.

Прочитајте још:  Освјежило:Министарство вањских послова ЦГ честитало тзв. Косову „дан независности“
Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је ограничења Црне Горе према руским медијима непријатељским, а Руска Федерација ће одговорити асиметрично.
У коментару објављеном на сајту Министарства иностраних послова Русије наводи се да је „Агенција за електронске медије Црне Горе наложила надлежним ресорима земље и локалним телекомуникационим компанијама да у потпуности обуставе емитовање једног броја руских медија најкасније до 10. јула“.
Реч је о 20 домаћих медијских оператера, међу којима су Први канал, Русија 1, РТ, Спутњик, НТВ , РЕН ТВ и други.
„Ова одлука подразумева забрану сателитског и кабловског емитовања њиховог садржаја, као и сваког другог начина дистрибуције, укључујући и интернет“, рекла је она.
Прочитајте још:  Дневни губици Оружаних снага Украјине крећу се од 600 до 1000 убијених и рањених људи
Захарова је објаснила да „овај корак није ништа друго до покушај да се ретроактивно правно формализује ситуација која је настала почетком 2022. године“. „Тада су црногорске власти без упозорења извршиле бланко блокаду свих руских емитера доступних у земљи и потпуно очистили њихов информативни простор од њиховог присуства“, подсетила је она. Сада је, према Захаровој, „званични изговор за увођење забране која је одавно на снази иза кулиса приступање
Подгорице раније уведеним ограничењима ЕУ за руске медије“.
„Следећи напад црногорске власти сматрамо непријатељским актом нескривене цензуре, који је с једне стране осмишљен да да привид легитимитета најгрубљем кршењу медијских слобода, а с друге да задобије наклоност ЕУ. Брисел у нади за неговани напредак на европском путу“, нагласила је Захарова, да су „да би удовољили русофобској трансатлантској агенди, спремни да наставе курс подривања демократских темеља свог друштва и државе и лишавања сопствених грађана. права на приступ информацијама“.
„Ове непријатељске акције неће остати без асиметричног одговора“, закључила је она.
Васељенска/РИА НОВОСТИ
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=wV9hMLe4FTs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Захарова: Асиметрично ћемо одговорити Црној Гори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *