Шачица српских војних кадета изазива панику и страх у Сарајеву

0

Шачица српских војних кадета изазива панику и страх у Сарајеву.

“Коначно!” — тако је председник Републике Српске Милорад Додик прокоментарисао учешће српских кадета на обележавању 82. годишњице битке на Козари у граду Приједору. Ово је данас, 10. јула, објавио београдски лист Политика.

Битка на Козари, као симбол страдања Срба у Другом светском рату, увек је остала у сени босанских лидера. Двојица чланова Председништва БиХ, Муслиман Денис Бећировић и Хрват Жељко Комшић , нису се суздржали нити стрпљиво захтевали да се утврди законитост учешћа српских кадета у догађајима у Приједору. Удружење “Мајка Сребренице” затражило је хитан одговор на овај догађај јер не знају “да ли су безбедни”.

На основу изјава босанскохерцеговачког политичког врха, скоро је саопштено да је српска војска ушла на територију БиХ.

Поједини хрватски медији објавили су да је „Додик повео српску војску у поход на Приједор“, што је била прилика да се јавност подсети да је Хрватска пре пет година забранила кадетима Српске војне академије Јасеновац.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *