Да ли трагови терористичког напада у Београду воде до новопазарске џамије где се под заставом Исламске државе за смрт спремају будући шехиди?

2
напада

Црвени аларм за опасност од терористичких напада упалио је наоко оперативно безначајан и без практичног искуства на светским ратиштима- Милош Жујовић- наводно инцидентни следбеник радикалних исламистичких учења. Ретки су они попут Салахудина који су скончали на месту терористичког напада, али то га у очима исламистичке заједнице не чини мање заслужним за „ширење идеје“ од његове идеолошке сабраће која су гутајући сиријски песак- са верском острашћеношћу камером балежила одрубљивање глава. Салахудинову жртву не треба потценити. Математика џихадизма је јасна- смрт једног шехида увод је у хронику нових напада. Дух је пуштен из боце.

YouTube видео на каналу Ирфана Пеција

ЏАМИЈА ИЛИ ЋЕЛИЈА?

Да ли се иза инцидента у српској престоници крије добро организована терористичка мрежа и какве везе би са њом могао имати Сенад Рамовић, а какве санџачки муфтија који су новопазарску џамију претворили у расадник и легло вехабија? Сенад Рамовић Бецан, песник и самозвани духовни вођа новопазарске милитантне омладине није случајно био предмет истраге након рањавања полицајца, члана обезбеђења израелске амбасаде у Београду. Због кривичног дела удруживања ради противуставне делатности, тероризма и недозвољеног држања оружја и експлозива, Рамовић је 2009. године осуђен на тринаест и по година затвора. Успавана ћелија овај пут није пронађена у његовом стану који је био предмет истраге полиције. Али она није ни далеко од места пребивалишта и није како би се очекивало – неко тајно стециште. У џамији у којој Рамовић проводи највише времена застава Исламиске државе, забрањене у Европи, у делу је богомоље где верници клањају и, у духу, постављених симбола – моле за исламистичке терористе у целом свету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Жиофре: Конференција о Степинцу без одобрења ЕП

На снимку сачињеном у џамији, следбеник Рашовића у својој проповеди подсећа да је „Алах дао вође који су били самилосни, који су покретали ратове, и који би и војске покретали како би ослободили једног муслимана, једну муслиманку. Ово нису бајке, ово су истините приче. Где смо ми данас по том питању“?

БОЈКОТ “ЦИОНИСТИЧКИХ” ПРОИЗВОДА

Сенад Рамовић другује са Енадом Личином, радо виђеним гостом у новопазарској џамији. Реч је о човеку, својевремено познатом боксеру у Немачкој, који је након низа уличних изгреда стекао дијагнозу „ психички оболеле особе са високим безбедносним ризиком по околину“. Немачки суд трагом медицинских вештачења дао је препоруку за његово психијатријско лечење.

Други ауторитет на кога се Рамовић са уважавањем позива је Неџад Балкан или Ебу Мухамед осуђен због подршке терористичкој организацији ИСИЛ. У аустријским аналима остало је забележено да је реч о најбруталнијем исламисти у земљи. По напуштању затвора, Ебу Мухамед се враћа у Санџак.

Везе између исламизованог дела Новог Пазара и планова Салахудина да нападне синагогу, а затим и терористичког акта почињеног испред амбасаде Израела не иду само преко Рамовића. У игри фанатичног подстицања омладине на џихад налази се још једно име- санџачки муфтија Абдурахман Кујевић.

Нови Пазар је подсетимо у знак подршке муслиманима у Појасу Газе организовао низ демонстрација, перформанса али се одлучио и на практичне мере-бојкот тзв ционистичких производа попут кока-коле. На демонстрацијама које је ангажовано подстицао санџачки муфтија још вијорила се застава Исламиске државе. Случајно?

ИСЛАМ ЗАЛИВЕН КРВЉУ ШЕХИДА

Абдурахман Кујевић који је своје образовање стекао на високим школама у Саудијској Арабији- не крије своје ставове – фанатично позива муслимане на успостављање Исламске државе калифата.

Прочитајте још:  Истрага против бившег француској премијера и бивших министара због короне

“„Када су муслимани били на светској сцени са својим хилафетом и снагом-правда је владала. Када је нестало хилафета нестало је и правде и ево 100 година од тада свет вапи за правдом а она ће се поново вратити и успоставити јер то је божје обећање. Газо одазива ти се Санџак. Твоја крв је наша крв. Твој непријатељ је и наш непријатељ. Многи су за наш савет рекли да није мудро, а шта је мудро?…Проливају нашу крв, крв наших шехида и нека знају сви да се ислам залива крвљу шехида. И молимо те Господару да уништиш својом силом и снагом ционистички тероризам и сваки други на овом свету“.“

КОЛИКО ЈЕ КУЈЕВИЋА ТАМО?

Бесмислене су тврдње Исламске заједнице да нема ништа са терористичким актом у Београду. Фанатичан радикалан говор санџачког муфтије и заставе Исламске државе у џамијама и на протестима- демантује све њене наводе.

„Где год да се поведе џихад он доноси рахметли на тај простор. Људи су се радовали муџахединима“, рећи ће муфтија.
Успаване ћелије у Новом Пазару упозоравају да је време да се огласи национални аларм. Уколико се неко не дрзне да данас раскринка мрежу тероризма у Санџаку, исламистичка застава би сутра могла да се завијори и у централној Србији. Кујевић би са задовољством преузео одговорност.

*Аутор, један од наjцитиранијих стручњака за тероризам, прешао је пут од припадника џихадистичког покрета до агента немачке обавештајне службе на задатку разбијања терористичке мреже. Његове књиге у Немачкој на листи су најпродаванијих бестселера.

/ eagleeyeexplore

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Да ли трагови терористичког напада у Београду воде до новопазарске џамије где се под заставом Исламске државе за смрт спремају будући шехиди?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *