САД замрзавају помоћ Грузији

0
грузија, санкције

Грузија

САД замрзавају помоћ Грузији.

Сједињене Америчке Државе одлучиле су да замрзну помоћ Грузији,новинарима у Тбилисију 12. јула заменик државног секретара САД за цивилну безбедност, демократију и људска права Узра Зеја

„Сједињене Државе су веома забринуте због антидемократских акција грузијске владе, дезинформација које шире неки представници владајуће партије [Грузијски сан] “, објаснила је одлуку Вашингтона.

Прочитајте још:  Шеф америчке обавештајне службе: Русија и Иран дошли у посед информација о бирачима у САД
Зеја је подсетио да је Брисел недавно обуставио процес придруживања Грузије Европској унији. По њеном мишљењу, поступци грузијских власти угрожавају евроатлантски курс републике. Представник Стејт департмента такође сматра да закон о страним агентима усвојен у Грузији наводно штети становницима земље.

Како је пренео Регнум , Пентагон је 5. јула најавио одлагање на неодређено време америчко-грузијских војних вежби „Племенити партнер“, које се одржавају сваке године у Грузији. Као разлог, министарство је навело изјаве грузијских власти да Запад врши притисак на земљу да је примора да отвори „други фронт“ Русији.

Прочитајте још:  Америчке земље изражавају солидарност са Ираном
Руска спољна обавештајна служба известила је 9. јула да Сједињене Државе планирају да промене власт у Грузији, што је подстакло антивладино расположење. Како наводи ресор, Вашингтон намерава да оптужи Грузијски сан да зависи од Русије, као и да окриви Москву за све невоље које се дешавају у Грузији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *