Русија уводи нове мере у усвајању: Забрана за земље са легализованом променом пола

2
забрана

Државна дума Руске Федерације започела је разматрање пројекта којим се уводи забрана усвајања и старатељства над децом из Русије за држављане оних земаља у којима је дозвољена промена пола. Ову информацију саопштио је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

Према његовим речима, ова иницијатива има за циљ заштиту деце од утицаја који би могли да буду штетни по њихов психички и емоционални развој. Володин је нагласио да је важно да деца одрастају у окружењу које одговара традиционалним вредностима и културним нормама Русије.

Пројекат је подржан од стране већине посланика, а у току је расправа о детаљима закона и његовој примени. Овај корак је изазвао различите реакције у међународној заједници, али у Русији постоји уверење да је ово неопходно како би се заштитила права и добробит деце.

Усвајање овог закона би значило да држављани земаља које дозвољавају промену пола неће моћи да усвајају руску децу нити да буду њихови старатељи. Ова иницијатива је део ширег напора руске власти да регулише питања породице и заштите деце у складу са својим законодавним и моралним принципима.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Русија уводи нове мере у усвајању: Забрана за земље са легализованом променом пола

  1. “Русија уводи нове мере у усвајању: Забрана за земље са легализованом променом пола”
    По мени нису ишли довољно далеко а ево и зашто;
    Поставља се питање због чега онолика земља која располаже са највећим богатствима на свету не може хранити и васпитати своју децу него их даје на усвајање странцима?
    Иста ствар се односи и на Србију која колико год била мала и сиромашна сигурно има ресурса да одбрани и васпита своју сирочад.
    Неки бацају сумњу да се ту ради о пословном аранжману.

    1. па пријељу добро питање.

      зашто Србија мора да продаје децу молоху, зар у Србији нема довољно породица које би хтеле да усвоје дете, или одхране. зар немамо интернат који ће деци пружити љубав и знање и квалитетне ставове о животу.

      шта има да се шамарају глупости: нећемо давати децу овима, него само оним другима.

      ништа. ћутимо и пратимо. у тим текстовима је више речено него што су мислили лили рећи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *