Град Лукавац опструише градњу објекта за окупљање Срба на Озрену

0

Град Лукавац опструише градњу објекта за окупљање Срба на Озрену.

Град Лукавац у Федерацији БиХ опструише изградњу објекта у Бријесници Горњој на Озрену где би се окупљали Срби, што је још један вид притиска на српски народ тог краја, саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

Реч је објекту старе школе у Бријесници Горњој који се намерава преуредити за потребе одржавања манифестација на којима се окупљају протерани Срби из озренског краја.

Прочитајте још:  Опозиција довукла и Шиптаре из Приштине на протест
Из Одбора наводе да је Завичајно удружење Горња Бријесница примило допис града Лукавца, односно њихове Службе за комуналне и инпекцијске послове у којем се тражи да се хитно обуставе радови на обнови старе школе.

– У допису град Лукавац погрешно наводи да је реч о средствима федералног министарства. Реч је о средствима које је удружење добило од општина Вукосавље и Добој, као и о личним донацијама Срба – наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бошњачке власти у Лукавцу, како истичу у Одбору, желе да Србима јасно ставе до знања да на Озрену не може ништа да се гради где би се окупљали Срби.

– Иако удружење Срба из Бријеснице средства није добио од федералног министарства, а и земљиште на којем граде је у земљишној књизи уписано у корист Србина, појединци из Лукавца су жељни демонстрирања силе над Србима, којима су муслимани 1995. све срушили и попалили – додаје се у саопштењу.

Прочитајте још:  ЈАТ поклонили Арапима, финансирали га а сад ће оно што су поклонили да још једанпут плате Арапима?!
Из Одбора подсећају да је у месној заједници Бријесница Горња живело 560 Срба и ниједан муслиман, а данас ту не живи ниједан Србин.

– Муџахедини су поубијали све Србе које су нашли 1995. године. Муслиманска војска је у Бријесници Горњој попалила 160 кућа и око 300 помоћних објеката – напомињу из Одбора.

Такође, додају, у протекле две године су стални инциденти на подручју Озрена, а на молитвиштву у Бријесници Горњој непозната лица су два пута заредом рушила крст.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *