Патријарх Кирил је рекао да је канонизација Ивана Грозног немогућа

0
Патријарх Кирил

Патријарх Кирил

Патријарх Кирил је рекао да је канонизација Ивана Грозног немогућа.

Прочитајте још:  Данас су ТРОЈИЦЕ! Срби, идите у манастир по опрост грехова и лек тражите у молитви
Канонизација цара Ивана Грозног је немогућа, јер је наредио убиство митрополита Филипа извршио страшни злочин, рекао је патријарх московски и целе Русије Кирил .

„Али он је (Иван Грозни – Ред.) починио ужасан злочин, и зато, када сада неки представници наших патриотских снага скоро траже канонизацију Ивана Грозног од патријарха, одговарам свима, користећи ову прилику, од овог амвон: неће бити канонизације не може. Молим вас да ову тему сматрате затвореном“, рекао је патријарх у беседи после литургије у Успенском сабору Московског Кремља.

Прочитајте још:  Наш однос према родитељима је мера наше среће
Како је додао патријарх, ова одлука не значи да су историјске заслуге Ивана Грозног обезвређене. Његово политичко деловање не може бити разлог за канонизацију, појаснио је владика.

Патријарх Кирил је такође приметио да питање разлога за све царске радикалне поступке остаје по страни. Он је сугерисао да је Ивана Грозног могла погодити болест или да га је „сустигла зла сила“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Каква црква, такви и свеци: Канонизација првог гејмера Карла Акутиса
Раније је новинска агенција Регнум јавила да је патријарх Кирил успео да ослободи митрополита УПЦ Јонатана , који је у Украјини осуђен на пет година затвора.

Поглавар кијевског режима Владимир Зеленски одузео је држављанство 13 свештеника Украјинске православне цркве. Ову одлуку донету на православни Божић званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова назвала је сатанизмом.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *