ЗАШТО СУ КОСТИ ТВОГ ОЦА ВРЕДНИЈЕ? Којић запушио уста директору Поточара који МРЗИ СВЕ СРПСКО

0
милорад којић

милорад којић (фото:РТРС)

ЗАШТО СУ КОСТИ ТВОГ ОЦА ВРЕДНИЈЕ? Којић запушио уста директору Поточара који МРЗИ СВЕ СРПСКО.

Председник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић реаговао је на претње директора Меморијалног центра у Поточарима Емира Суљагића упућене Делегацији ЕУ у БиХ, због полагања венца српским жртвама у Братунцу, поруком да показује бахатост, вређа и прети свима који се поклоне српским жртвама.

Прочитајте још:  Нове жртве окупационе агресије на појас Газе која је у току
Према речима Којића, Суљагић на тај начин показује да мрзи све што је српско.

“Да ли он мисли да нико не сме да се поклони жртвама попут браће Димитријевић, Владимиру Гајићу, сестрама Матић и многој другој деци, а укупно их је 72”, упитао је Којић. Суљагића је питао и зашто нико не би требало да се поклони пред крстом за покој душе његовог оца, а требало би пред нишаном Емировог оца. “Твој је био цивил? Е мој је био војник и бранио је своју мајку и оца, а где је твој погинуо? Зашто мислиш да су кости твог оца вредније од кости мог оца”, упитао је Којић у реаговању за Срну. Оценивши да таквим наступом Суљагић само показује нервозу, бахатост и безобразлук, Којић је истакао:

“Након што је забранио улазак у комплекс шведској амбасадорки сада иде и корак даље и прети како ће неко зажалити што је посетио гробље убијеним Србима”. Којић је у име породица које представља јавно упитао Суљагића, шта је он умислио ко је. Према његовим речима, доста је више Суљагићевог безобразлука, али и оних који му дозвољавају да на овај начин прича. “Смета ти застава Борачке организације, али ти не сметају све оне заставе које су се вијориле Поточарима 11. јула, нити све оне униформе… Нису ни у Поточарима укопани све цивили, прво не твој отац, а о другима ћемо ускоро”, поручио је Којић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је напоменуо да породице српских жртава имају замерку зашто ти исти амбасадори који су данас били у Братунцу нису дошли 6. јула и тако показали да истински поштују све жртве. “Зашто беже од сусрета са нама, а није им проблем да оду у Поточаре? Можда и ми треба да претимо и причамо као Суљагић да би нас чули”, навео је Којић. Он је рекао да су могли и данас сести са породицама заробљених и погинулих бораца и несталих цивила да им објасне где и како су убијени сви они људи чије су фотографије видели крај пута када су ишли у Поточаре. Директор Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић запретио је Делегацији ЕУ у БиХ да ће му “паклено платити” за то што су њихови представници данас на гробљу у Братунцу одали почаст убијеним српским цивилима.

Прочитајте још:  ПРЕKИПЕЛО ИМ Људи на Сајму почињу штрајк глађу!
Суљагић је на мрежи “Икс” написао да је “шокиран, потпуно шокиран” тиме што је Делегација ЕУ исказала поштовање, како тврди, српским војницима.

Танјуг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *