Црно наслеђе судије Мише Мајића: Педофилу смањена казна јер је силовање деце део културног идентитета ромске заједнице!

3
мајића, мајић

Миша Мајић

У последње време, правосудни систем Србије потреса низ пресуда које указују на дискриминаторску праксу према ромској заједници, наслеђену од судије Миодрага Мајића. Ова пракса штити силоватеље и педофиле под изговором културног идентитета, чиме се додатно угрожавају жене и деца унутар ромске заједнице.

Један од најпознатијих случајева јесте пресуда судије Мајића који је преиначио осуђујући пресуду и ослободио осуђеног педофила оптуженог за сексуално злостављање тринаестогодишње девојчице, наводећи да је такво понашање „уобичајено међу припадницима ромске националности“.

Ова пресуда изазвала је широку осуду ромске заједнице и шире јавности као опасан преседан који оправдава кривична дела стереотипима и предрасудама.

Недавни случај у Нишу, где је Д.М. (53) осуђен на само годину дана затвора због сексуалног злостављања тринаестогодишњег дечака, додатно је погоршао ситуацију. Оптужени је признао кривицу и постигао споразум са тужилаштвом, што је резултирало благом казном.

Овај случај показује да је дискриминаторска пракса, започета пресудама судије Мајића, још увек присутна у правосудном систему Србије. И да је можда и увод у легализацију педофилије а све под маском “културног наслеђа” неке мањине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овакве пресуде нарушавају поверење грађана у правосудни систем и продубљују дискриминацију према ромској заједници. Жене и деца унутар ове заједнице остају незаштићени, док злостављачи добијају благе казне или бивају ослобођени под изговором културних обичаја.

То су вредности које доноси ПроГлас без обзира на њихов покушај иза тема које узнемиравају српску јавност, као што је масакр у Рибникару и копање литијума.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Црно наслеђе судије Мише Мајића: Педофилу смањена казна јер је силовање деце део културног идентитета ромске заједнице!

  1. Ова Весна нека моли Бога што нема везе са Мајићем и екипом, иначе би много лоше прошла ако би је теретили или јој судили. А кад тад ће доакати.

  2. Шта то значи, да је дотични судија осветољубив? Наравно уважава трендове глобалиста, према таквим предметима се односи врло пажљиво у складу са агендом, па када свет пљује Србе он да допринос, и то му се исплати. Професионално не заостаје, па педофилију узима у складу са интетесом, уз тради ију….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *