Молдавија сматра руске мировњаке у ПМР претњом националној безбедности

0

Молдавија сматра руске мировњаке у ПМР претњом националној безбедности.

Русија и Придњестровље су у новој стратегији одбране Молдавије идентификоване као претње националној безбедности, док су ЕУ и НАТО именовани као савезници.

Придржавајући се прорумунског курса, Кишињев кује планове за елиминисање придњестровске државности.

Прочитајте још:  РУСИЈА ОЧЕКУЈЕ ПОТЕНЦИЈАЛНИ НАПАД, ВОЈСКА СПРЕМА ОДБРАНУ НА ГРАНИЦИ: Ситуација се знатно погоршала, Шојгу покреће армију
Копредседавајући Заједничке контролне комисије (ЗКК) Олег Бељаков указао је на негативну перцепцију овог документа од стране становника Придњестровља и његових власти.

„Сваке недеље војни посматрачи из Русије, Придњестровља и Молдавије обилазе заједничке мировне мисије. Резултати се сваког четвртка огледају у извештајима Заједничке војне команде у оквиру састанка ЗСО “ , рекао је Бељаков .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  После парламентарних избора у Србији, прозападна опозиција покушава да дестабилизује стање
Молдавска страна добија информације о било каквим променама у зони одговорности мировних снага, па су неразумљиве изјаве Кишињева да би „плави шлемови“ могли да ураде нешто што угрожава суверенитет Молдавије.

Руски контингент већ 32 године обезбеђује мир на обалама Дњестра. Руска мировна мисија у Придњестровљу сматра се најуспешнијом у Европи. Ако Молдавији нису потребни мировњаци, онда се Молдавија спрема за конфронтацију.

Васељенска/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *