И пошиљку колача из Србије, у Сарајеву би окарактерисали као чин агресије на БиХ

0

И пошиљку колача из Србије, у Сарајеву би окарактерисали као чин агресије на БиХ.

Прочитајте још:  ММФ: У Србији угрожено више од 140 хиљада радних места
Видимо да у Сарајеву, а поготово у странкама Бакира Изетбеговића и Жељка Комшића, очигледно не могу пропустити ниједан једини дан да не испоље отворену мржњу према Србији, према Србима и према свему што носи било какав српски префикс и, у том контексту, би вјероватно и пошиљку колача из Србије они окарактерисали као чин агресије на БиХ, истакао је делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

Ковачевић је у изјави за Срну констатовао да је то стање патологије и тиме не би требало да се бави политика, него одређене стручне службе.

– У том контексту, не смије се заборавити да за вријеме пандемије вируса корона у Федерацији БиХ нису били способни набавити ниједну вакцину и да су за набавку медицинских респиратора задужили фирму, која се, иначе, бави производњом и трговином малина, а која је набавила респираторе који су били потпуно нефункционални, због чега тадашњи премијер ФБиХ данас лежи у затвору – подсјетио је Ковачевић.

Он је нагласио да су из Федерације БиХ и у тим околности пљували и бацали дрвље и камење на Србију, која се, замислите, усудила њима да поклони вакцине које нису имали, а које су њиховим грађанима и те како требале.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Нада нема право ни у кога до у Бога и у своје руке
На питање да прокоментарише оптужбе појединих политичких странака у вези са сарадњом полиција Републике Српске и Републике Србије, Ковачевић је рекао да је сарадња полиција у току туристичке сезоне нешто што је, иначе, у свијету потпуно нормално и потпуно уобичајено.

– Чињеница да ће полицајци Србији боравити у три града Републике Српске и да ће, у истом том тренутку, полицајци Српске боравити у три града Републике Србије је потпуно нормална ствар и на коментаре из Сарајева који су, поновићу, чисто питање патологије, не треба уопште обраћати пажњу – истакао је Ковачевић.

СДА је договорену полицијску сарадњу и распоређивање припадника МУП-а Србије у Бањалуци, Фочи и Требињу назвала “дијелом великосрпског пројекта” и “дестабилизацијом БиХ”, док Демократски фронт од Савјета министара тражи да изда налог Граничној полицији БиХ да спријечи договорени долазак полицајаца из Србије.

Прочитајте још:  АЛЕКСАНДАР ГИЉФЕРДИНГ: Конзул који je упозоравао Србе – хрватска се ствара од српске нације!
Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да ће од понедјељка, 22. јула, у Бањалуци, Фочи и Требињу бити распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Републике Србије који ће, до 1. септембра, радити заједно са колегама из Републике Српске.

На основу Меморандума о сарадњи током туристичке сезоне између министарстава унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске у истом периоду биће ангажовани полицијски службеници МУП-а Републике Српске у Београду, Новом Саду и Златибору које ће туристи моћи да контактирају.

АТВ.БЛ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *