Црна Трава маркирана као зона потенцијалног рудника

0

Црна Трава маркирана као зона потенцијалног рудника

Поводом потписивања Меморандума о разумевању о стратешком партнерству у области одрживих сировинаса републиком Немачком, а везано за отварање рудника литијума на подручју Подриња, Битка за Власину дубоко саосећа са нашим забринутим грађанима, наводи се у саопштењу овог удружења из Власотинца.

Саопштење и у наставку преносимо у целости:

„Упркос целокупној стручној јавности, Српској академији наука и уметности као нашој,кровној, научној институцији, представници владе, изабраници наших грађана доносе одлуке са фаталним исходом по свију нас.

Из тог разлога, Битка за Власину жели да вас упозна са оним што се дешава на вашој територији и да вас упозори на последице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Просторним планом Републике Србије до 2035.Црна Трава је маркирана као зона потенцијалног рудника. На слици Министарства рударства и енергетике можете видети локације Добро Поље и Брод.

А то значи следеће:

Нестаће читаво подручје Власина са свим околним планинама и најквалитетнијом водом.

Река Власина ће бити потпуно уништена.

Истражну компанију занима бакар, злато и шта год нађу.

Ако вас лажу у еколошко рудараство, погледајте како изгледа Бор.

Иселићете се сви, а остали ће живети скраћеним и мучним животом.

Србију нам разједају.

Потражите на интернету име фирме ElectrumDiscoveryd.o.o. Београд, некадашња Голден Аге ресоурцес, која је добила истражно право а припада канадској компанији Балкан МеталсЦорп (100,00%).

Подаци на интернету (https://www.companywall.rs/firma/electrum-discovery-doo/) кажу да је број запошљених у 2021 био нула; 2022. један; 2023. два и да је у 2023. години фирма пословала са нето губитком од 24.259.000,00.

Да гаранција нема, нико са губитком не бих пословао.

Прочитајте још:  Марија Алимпић: Вучић се поставља као лобиста Рио Тинта, можда се он обавезао компанији, Србија није (Видео)

Поштовани Јужњаци,

Црнотравци, Босилеграђани, Сурдуличани, Власотинчани, Лесковчани, Врањанци, Лебанчани… где год да сте.

Губите ваш кућни праг.

Неће бити више ни Власинке, ни Црнотравског сабора, ни Власинског лета. Улазимо у суморну јесен из које се никада нећемо извући.Неће бити Србије, јер је премала територија да издржи оволико рудника.

Да се не би поновила ситуација са Рио Тинтом и Рио Савом запитајте себе и ваше големаше да ли се слажу да се ваши домови раселе, а ми нестанемо јер то нам је предвиђено?

Ваша Битка за Власину“

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *