Радарове манипулације: Док крију корупцију тужитељки из ПРоГласа, шире лажи о извозу оружја у Русију

0
оружје

Портал Радар у последње време предузима све могуће кораке како би утицао на односе између Србије и Русије. Њихове приче о директном извозу српског оружја у Украјину представљају грубу манипулацију и намерно дезинформисање јавности. У исто време, тужитељка Милена Божовић, која је одговорна за ослобађање шиптарског бизнисмена одговорног за крађу тајних података из наменске индустрије, чува се од критика.

Радар у својим “истраживањима” тврди да Србија директно извози оружје у Украјину. Међутим, стварност је другачија. Србија извози оружје у друге земље, које затим имају право да са тим оружјем поступају како желе.

На пример, српске фабрике оружје извозе у Словачку и Пољску, где се оно прерађује и модификује, а затим се, по потреби тих земаља, испоручује у Украјину. Овај процес укључује више посредника и не подразумева директну испоруку оружја из Србије у Украјину.

Нажалост, ми не можемо увек знати где ће то оружје завршити, али сигурно је да Србија никада директно не би извозила оружје у Украјину. Ово су потврдили многи званичници који су демантовали такве оптужбе.

Поред ових неоснованих оптужби, Радар је такође спекулисао о могућој приватизацији српских фабрика оружја, што је још једна лаж. Наше компаније и даље функционишу у државном власништву, а свака прича о њиховој приватизацији је неутемељена. Упркос томе што је Радар део Фактчекер програма, њихове приче нико не оцењује као лажне, што им омогућава да шире дезинформације без последица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оно што Радар  занемарује да напомене јесте недавна акција тужилаштва у којој је ухапшено неколико инжењера из компаније „Крушик“. Они су оптужени за одавање тајних података шиптарском бизнисмену Шевкету Демировском, кога је на слободу пустила управо њихова штићеница, тужитељка Милена Божовић.Овај случај је прави показатељ како Радар манипулише информацијама како би дискредитовао Србију и њене званичнике. Док се јавност збуњује неоснованим оптужбама о извозу оружја, праве приче о корупцији и шпијунажи остају у сенци.

Прочитајте још:  Ватиканско-екуменистичке лажи о Светој Марији Магдалени

Недавна хапшења у „Крушику“ показују озбиљност претњи са којима се Србија суочава, али о тим случајевима Радар ћути. Тужитељка Милена Божовић, која је ослободила Демировског упркос јасним доказима о његовој умешаности у крађу тајних докумената, и даље се налази на положају без икаквих последица. Њено деловање показује како корумпирани појединци могу злоупотребити свој положај зарад личне користи и интереса страних актера.

Манипулације које Радар шири нису случајне. Они су усмерени ка подривању поверења у српске институције и скретању пажње са стварних проблема. Док јавност чита о наводном извозу оружја у Украјину, праве претње националној безбедности, попут оних које представљају шпијунске активности и корупција у врху правосудног система, остају прикривене.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *