литијума

Навикли смо да се овдашње опозиционе странке немилице отимају око сваке теме за коју процене да би им могла донети било какву политичку корист, а што је случај и са питањем потенцијалне експлоатације литијума.

Захваљујући таквом приступу, опозиционе партије су успеле да упропасте јучерашње протестне скупове у Новом Саду, Београду и Гроцкој против отварања рудника компаније “Рио Тинто” у долини Јадра, на којима се окупио поражавајуће мали број људи, а што је директна последица сазнања да је опозиција покушала да се умеша у њихову организацију. За очекивати је да ће на сличан начин успети да упропасте и за вечерас заказан протест у Неготину под паролом “За чист ваздух”, који покушава да преузме Народни покрет Србије (НПС) Мирослава Алексића.

Међутим, у складу са познатом максимом “мала бара пуна крокодила”, у организацију овог протеста жели да се укључи и покрет “Крени – промени” Сава Манојловића, који је одраније познат по покушајима политичке злоупотребе оваквих и сличних окупљања, али и као њихов веома ефикасан саботер.

Ипак, ко је од опозиционих структура “користан идиот”, а ко ефикасан извршилац замисли страних финансијера, свим часним и слободољубивим грађанима Србије треба да буде свеједно, јер на крају они сами извлаче дебљи крај таквих мешетарења и шићарења.

Свакако, на овом месту треба поменути и самозваног “еколога” Златка Кокановића, који је претходних дана помпезно најављивао како ће се дићи кука и мотика, а поводом наводног усвајања Просторног плана посебне намене за пројекат “Јадар” у Скупштини Општине Лозница, до чега на крају није ни дошло.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Сава Манојловић: Вучићева опозиција или Рокфелеров тројански коњ?

Јасно је да након тога са преварантом таквог калибра нико разуман више не жели да има било каквог посла, али ипак користимо ову прилику да упутимо апел Кокановићу да објасни због чега је своје истомишљенике у Лозници током читавог јучерашњег дана беспотребно држао “у приправности да реагују”, а да их је притом одговарао од протеста приликом недавне посете Србији немачког канцелара Олафа Шолца, као и да су његови саборци на све стране слали поруке да се не иде на протест у Ваљеву одржан у понедељак.

Такође, требало би и да члановима удружења пољопривредника које је, народски речено, “испалио” за састанак са представницима Владе Србије објасни како то да му је од прокламоване борбе за интересе пољопривредника било милије да буде “киднапован”, храњен и појен у службеним просторијама Безбедносно-информативне агенције.

Исто тако, занима нас и како ће Кокановић, који је иначе склон доброј капљици, објаснити да му је БИА плаћала рачуне по кафићима?

Надамо се да ће дани пред нама донети одговоре на макар нека од ових питања.

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Дупла игра Службе око литијума

  1. Ovaj Kokanović na tri vode igra. Ali nećeš baćko još dugo, što te više ima u javnosti više se i razaznaje ko si. Nije Loznica Njujork, a mi Srbi ćemo raskrinkati i najtajniju jevrejsku lozua nećemo jednu seljačinu iz Loznice

  2. Још одавно Ковачев је писао и доказивао како је вучић претворио скупштину и институције државе у свој приватни сервис.
    Тада а ни данас га нико није демантовао али очигледно је да је био у праву што се види по начину нерада институција система.
    Што се овог кокановића тиче није он једини што је наша СРБСКА НЕСРЕЋА а нико од тих службеника државних не размишља о својој деци где да живе у затрованој земљи ко да им одлучује о судбини. То се нико од њих не пита.

  3. Ajde drugovi iz DB odustanite od lupetanja i objavljivanja lazi i gluposti za zamajavanje naroda koji vas najzad u potpunosti ignorise i previse je navikao na ovakve pokusaje da razjedinite dva oka u glavi, ovog puta nema sanse da vam prodje zamajavanje i zaglupljivanje ni pod tackom razno, slatko me nasmejaste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *