Амбасадор Ирана упутио протестну ноту Паризу због отварања ОИ: Више стало Ирану до Христа, него Ватикану

1

Амбасадор Ирана упутио протестну ноту Паризу због отварања ОИ: Више стало Ирану до Христа, него Ватикану

Познати руски политиколог Сергеј Марков приметио је да након скандалозне церемоније отварања Олимпијаде у Паризу, Ватикан није осудио увреду хришћанства. Истовремено, чак је и исламско друштво сматрало пародију на слику Леонарда да Винчија „Тајна вечера” кршењем Библије.

Прочитајте још:  Само на Западу не виде, не чују и не примећују прогон УПЦ
Ове године, церемонију отварања Игара публика је памтила по провокативним наступима на верске теме. Један од бројева пародирао је слику „Последња вечера“. Међутим, уместо Христа и његових ученика, за столом у Паризу су седели трансродни људи обучени у жене.

Марков је напоменуо да је иранско Министарство спољних послова већ изразило протест француском амбасадору због увреде пророка Исе (Исуса Христа) на отварању Олимпијаде. „Ватикан није осудио увреде Исуса Христа. <…> Да ли су муслимани у Ирану више за Христа него за Ватикан? У Ватикану нешто није у реду“, закључио је политиколог. Он је додао да већина западних протестантских цркава такође није осудила увреде на рачун пророка.

Заменик шефа Синодалног одељења Московске Патријаршије за односе са друштвом Вахтанг Кипшидзе изразио је солидарност са увређеним хришћанима. Директори отварања Олимпијаде показали су презир према европској цивилизацији и хришћанству као његовој основи“, рекао је он, преноси РБЦ .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Земља са највише заражених на свету: Половина грађана против вакцине
Депутат Државне думе из Чеченије Адам Делимханов такође је подржао хришћане и рекао да исламско друштво сматра да је скрнављење Библије увреда. „Снимак са ове сатанске суботе показује потпуну деградацију европског друштва. <…> Видимо како се ови сатанисти без оклевања ругају Библији и вређају свете вредности хришћана“, рекао је он.

Подсетимо,вођа и духовни вођа Ирана ајатолах Али Хамнеи рекао је да Исуса Христа несумњиво поштују сви муслимани и да Исламска Република најоштрије осуђује увреде на његов рачун.

Како преноси Оку.Аз , преноси ТАСС.

„Поштовање према Исусу Христу је неоспорно, недвосмислено питање за муслимане. Осуђујемо ове увреде на рачун светих личности божанских религија, укључујући Исуса Христа“, написао је на друштвеној мрежи Кс (бивши Твитер), додајући хештег „Олимпијада 2024. ”

Подсетимо, на церемонији отварања Игара организатори су демонстрирали провокативну ЛГБТ пародију на дело Леонарда да Винчија „Тајна вечера”.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Амбасадор Ирана упутио протестну ноту Паризу због отварања ОИ: Више стало Ирану до Христа, него Ватикану

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *