ОПРЕЗ! Протесте преузимају сумњива лица, спорне прошлости

1
протесте

Филип Љубичић

Као што смо данас раније јавили, а Новости потврдиле, у последње време се испоставља као све чешћа пракса да протесте против ископавања литијума “преузимају” проблематична лица, сумњиве прошлости, а у појединим случајевима чак и са кривичним досијеом.

Један од најекстремнијих примера ове праксе представља и ситуација у Рашкој, где је пажњу јавности као један од лидера протеста задобио Филип Љубичић, локални активиста иначе раније осуђиван за кривична дела са елементима насиља, познат иначе и по увредљивим и претећим објавама на друштвеним мрежама.

Наиме, мештанима Рашке су добро познати Љубичићеви ранији проблеми са законом и суицидалне склоности, које се везују за аферу која је својевремено довела до тога да буде отпуштен из Војске Србије, где је до 2015. године радио као војник по уговору.

Наиме, пре десетак година откривено је да је Љубичић отуђивао експлозивне минобацачке направе из војних магацина, што је довело до тога да против њега најпре буде спроведен дисциплински поступак на основу кога је избачен из војне службе.

Љубичић је након тога према појединим наводима претио да ће се разнети експлозивом у седишту Министарства правде у Београду, желећи на тај начин да скрене пажњу јавности на своје “проблеме” и како је наводио неосновано прогањање. Међутим, 2016. године је уследило његово хапшење, где је једно време провео у притвору, када му је од стране затворског психијатра установљена дијагноза поремећаја личности. Касније је и осуђен на условну затворску казну због кривичног дела угрожавања сигурности и недозвољеног поседовања експлозивних направа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Имајући све ово у виду потпуно основано се може поставити и питање мотива да се лица овакве прошлости постављају на чело протеста, које треба да следе људи који су указали поверење организаторима својим присуством.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ОПРЕЗ! Протесте преузимају сумњива лица, спорне прошлости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *