СВЕ ГЛАСНИЈЕ СЕ ГОВОРИ ДА ЋЕ ОН ПРЕУЗЕТИ АНТИЛИТИЈУМСКЕ ПРОТЕСТЕ

0

Досадашњи протести против Рио Тинта показали су два основна правца друштвених кретања. Први подразумева велико интересовање за ову тему,  док други указује на сву разједињеност и недовољну ефикасност прозападних опозиционих странака и тзв. еколошких активиста.

Имајући у виду да је постојаност и доследност у овим протестима до сада испољио једино покрет Ми снага народа, под руководством професора Бранимира Несторовића, у добро обавештеним круговима, све гласније се говори да би на чело свеопште колоне против рударења литијума, управо могао да стане један од њих.

У питању је др Драган Петровић, научни саветник Института за међународну политику и привреду,  иначе одборник у Скупштини града Београда покрета Ми снага народа.

Доктор Петровић је угледан интелектуалац, беспрекорне биографије, истински родољуб, којем чак и највећи критичари немају шта замерити. Петровић је познат по изузетно снажним везама и на међународном плану, пре свега у Француској и Руској Федерацији, где је одлично позициониран и досеже до самих врхова власти у овим државама.

Управо због тога, уколико се овакав сценарио обистини, то може представљати и својеврсну шаховску минијатуру великих сила на нашем простору, јер је очито да Петровић у тој игри неће бити сам.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред наведеног, Петровић би од побуњених грађана наше земље био прихватљив и због чињенице да никада није имао никакве контакте са службама безбедности, нити је поступао по налозима Службе у досадашњем периоду.

Сведоци смо и хибридних удара из бивших југословенских република којима је био изложен у претходном периоду, пре свега преко друштвених мрежа, што му је само подигло популарност. Такође, не може се ни пренебрегнути његов објективан и избалансиран приступ у коментарисању оружаног конфликта у Украјини, где је један од ретких који је прецизно предвиђао догађаје, што све указује на његову одличну информисаност и бритак аналитички ум.

Прочитајте још:  Хаос у Шри Ланки, председник моли Путина за помоћ

Да ли ће Драган Петровић прихватити овај, за њега животни, а за Србију стратешки изазов, време ће показати. По свему судећи, брже него што ико очекује.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *