У Врању на чело протеста стао покрет “Ћале, ово је за тебе”: Врањански “Дон” Исидор Стефановић у борби против литијума

0
исидор

Исидор Стефановић

Координатор одбора опозиционог покрета „Ћале ово је за тебе“ у Врању Исидор Стефановић се током претходних година политички активирао прво у покрету „Црно на бело – за праведну Србију“, чији је лидер контроверзни професор Правног факултета у Београду и некадашњи потпредседник ФК „Партизан“ Владимир Вулетић, близак припадницима криминалнe групе Вељка Беливука.

У вези са тим, Стефановић се средином 2023. године својим пријатељима поверио и да је у претходном периоду служио казну затвора у Заводу за извршење кривичних санкција „Спуж“ у Црној Гори, заједно са припадницима црногорског криминалног „шкаљарског“ клана, са којима је и даље у контакту.

У склопу свог “политичког активизма”, Стефановић се после тога зближио са Петром Ђурићем, који га је поставио за координатора локалног одбора свог покрета на подручју Врања. У новијем периоду, Стефановић је изградио блиске односе и са координатором НПС за Пчињски округ Сашом Арсићем, док је средином 2024. године, посредством својих криминалних веза из иностранства обезбедио 15.000 евра за финансирање предизборне кампање Групе грађана „Др Дејан Стојановић Мече – Бирај Будућност“ на локалним изборима у Бујановцу.

Стефановић нема подршку других локалних “активиста”, с обзиром на то да је познат као неуравнотежено лице, које је у више наврата било предмет интересовања полиције због крађа и превара, али и насиља у породици, тако да је на протестима које је до сада организовао, успевао да окупи свега неколико лица.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *