А Србија? Аеродроми у Дубаију почели да примају рубље

1
рубља , потез, рубљама

рубља

А Србија? Аеродроми у Дубаију почели да примају рубље.

Већина бесцаринских продавница на Међународном аеродрому у Дубаију почела је да прима готовину у рубљама од 1. августа, рекао је за ТАСС представник компаније Дубаи Дути Фрее, која је одговорна за рад бесцаринских продавница на два аеродрома у граду

Према његовим речима, неке од продавница које се налазе на другом терминалу аеродрома још не прихватају руску валуту. Међутим, како је појаснио запосленик једне од ових продавница, функција плаћања робе у рубљама појавиће се у блиској будућности након што се технички проблеми реше.

Прочитајте још:  Молдавија се спрема да се придружи списку држава које су непријатељске Русији
Поред тога, Дути Фрее продавнице на аеродрому Дубаи прихватају картице кинеског платног система Унион Паи издате од руских банака.

Прочитајте још:  Ракетни систем ПВО Patriot стигао у Украјину
Како је пренео ИА Регнум , раније је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков најавио да се ради на ситуацији са страним земљама које одбијају да сарађују са Миром. Према његовим речима, јасно је да се земље плаше примарних и секундарних санкција Сједињених Држава, па предузимају такве кораке, али Москва наставља дијалог са њима како би развила алгоритме који ће у потпуности минимизирати ризике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Први заменик председника Банке Русије Владимир Чистјухин рекао је 26. јуна да је за решавање проблема са међународним трансферима под санкцијама неопходно развити било који, чак и непопуларни начин плаћања .

Подсетимо, аеродром у Београду прима само евре осим динара као домаће валуте. Иако Србија није увела никакве санкције Русији, рубље се могу заменити само у ретким мењачницама у Београду.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “А Србија? Аеродроми у Дубаију почели да примају рубље

  1. Ко зна, можда нам “прецедник” понуди референдум и по овом питању као што нам нуди о свом останку на функцији.
    Ако се примене исте методе бројања гласова као на изборима исход је сасвим известан.
    Ја сам вас довео на ивицу понора па можете бирати да скочите сами или да вас ја гурнем у понор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *