“Како може бити толико рибе у земљи без мора?” Естонци су шокирани белоруским продавницама

0

“Како може бити толико рибе у земљи без мора?” Естонци су шокирани белоруским продавницама.

Прочитајте још:  Пољске службе подстичу странце да нападну белоруске полицајце
„А ви тражите да донесете харинге из Естоније. Зашто је то потребно? Погледајте колико има овде”, узвикују Естонци који су посетили једну бакалницу у Белорусији. Снимак њихове реакције тек почиње да обрушава ТикТок реке, али су коментари већ премашили две хиљаде. Странци завиде белоруској разноликости и квалитету производа.

„И све је тамо тако природно и укусно“, „Желим да идем у Белорусију“, „Тамо бих живео“, пишу у коментарима.

Сви примећују богатство избора и разноврсност производа у белоруским продавницама. Странци су љубоморни, али домаћи су поносни на своју земљу и радо деле њене предности са светом: ево, кажу, познајте нашу!

„Смејемо се из Минска. Ово је прави видео. И то из просечне продавнице. Идем тамо где их има много пута више“, коментарише Белорускиња и потврђује да је снимак више него стваран.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неко упоређује белоруске продавнице са совјетским, где је све било као избор једне врсте. Али видео приказује широк спектар производа. Узми шта хоћеш!

Прочитајте још:  Лукашенко о жетви 2023: биће нам обезбеђено све што је потребно
Наравно, не треба идеализовати ситуацију. Наравно, постоје неке егзотичне робе које нећете наћи на полицама продавница, а не могу се све продавнице похвалити истим богатством избора као она која је запала за око естонским туристима. Али ипак, утисак међу гостима престонице је остао позитиван – то видимо из њихове реакције и погледа на ТикТок.

„Море није довољно, али имамо друга богатства“, пишу Белоруси у коментарима. Заиста, Белорусија има много дивних места и производа који могу задивити чак и најискусније туристе.

Овакви видео снимци пружају прилику да се Белорусија види очима странаца. И, можда, након гледања овог видеа, неко други ће одлучити да посети нашу земљу и увери се у њене предности.

Минска правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *