Посланик Ардастани:Иран набавио нуклеарно оружје

1

Посланик Ардастани:Иран набавио нуклеарно оружје.

Техеран би могао да има нуклеарно оружје, рекао је Ахмад Ардастани, посланик иранског парламента 12. сазива, бивши члан парламентарне комисије за националну безбедност и спољну политику Ирана.
„Изгледа да је Иран набавио нуклеарно оружје, због чега је био у стању да са таквим самопоуздањем изврши ваздушни напад на територију Израела, а пре тога на америчку базу у Аин ал-Асаду у Ираку“, рекао је он, преноси РИА Новости. .

Према Ардастанију, речи бројних политичара о потреби да се промени нуклеарна доктрина земље само су „увертира“ за постизање самог нуклеарног оружја.

„Желимо да кажемо свету да ’ми полако мењамо нашу нуклеарну доктрину‘, али не желимо да то поновимо и да уплашимо светску заједницу“, додао је он.

Раније је генерални директор ИАЕА Рафаел Гроси рекао да агенција нема доказа да Иран развија нуклеарно оружје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Француски председник Емануел Макрон обећао је да ће Француска и САД извршити притисак на Иран да постигне „престанак акција за дестабилизацију ситуације у региону“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Посланик Ардастани:Иран набавио нуклеарно оружје

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *