Протест у Смедереву: Да ли је Кокановићев долазак сигнал за гашење иницијативе?

0
је, смедереву

Златко Кокановић

У Смедереву се одржава протест против ископавања литијума, који организује локална НВО „Тврђава“, за коју се верује да је под контролом страног фактора. Овај протест је привукао огромну пажњу јавности, не због искључиво еколошких разлога, већ пре свега због контроверзних личности које ће се обратити присутнима. Међу говорницима су Драган Ђилас, Драган Шормаз, Гојко Божовић из Прогласа и Никола Крстић Коља, што већ само по себи шокантно.

Међутим, оно што је посебно привукло пажњу је најава да ће на протесту учествовати и Златко Кокановић, лидер еколошке НВО „Не дамо Јадар“. Његово присуство на овом догађају многи тумаче као јасан знак да је БИА, већ ставила тачку на ову иницијативу. Кокановић је у прошлости повезиван са бројним протестима широм Србије, а често се причало да се његово појављивање на протестима поклапа са њиховим гашењем.

Слање Кокановића у Смедерево представља сигнал да је прича о даљим еколошким активностима под овом гарнитуром практично завршена. Присуство фигура попут њега, који су у јавности све више виђени као особе са двојним агендама, указује да ће овај протест вероватно доживети сличну судбину као и многи други пре њега.

Подсећамо да је присуство Кокановића у више градова допринело разбијању протеста, између осталог чак и Лозници негде се чак спекулише да управо због његовог присуства је било мање учесника, него што би иначе било.

Са обзиром на све чешће спекулације о његовој сарадњи са БИА, јавност коментарише да су се Кокановићу очигледно свидели оброци у БИА, па сада и у Смедереву очекује адекватну надокнаду у виду ручка, вечере, или бар кафице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *