Шиптари настављају са дивљањем: На Јарињу заустављено возило Поште Србије

0

Административни прелаз Јариње (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Шиптари настављају са дивљањем: На Јарињу заустављено возило Поште Србије.

Куртијева полиција зауставила је данас на административном прелазу Јариње комби возило Поште Србије са писмима, које је путовало на редовној линији Рашка – Грачаница, саопштило је то јавно предузеће.

„Након јучерашњег упада у девет пословница у четири општине на северу Косова и Метохије, које су од јуче затворене, а документација заплењена, док су директор и управници приведени на информативни разговор, данас је заустављена и приватна преписка, пошиљке са писмима за кориснике на северу КиМ“, наведено је у саопштењу.

Прочитајте још:  Ни дан да прође без шиптарског терора: Шиптарски терористи отели Немању Орлића
Пошта Србије сматра да најновија акција косовске полиције погоршава ситуацију и појачава забринутост међу српским становништвом, због чега указује на хитност решавања и смиривања тензија, обустављања свих деловања која су противна раније постигнутим споразумима и омогућавања неометаног функционисања поштанског саобраћаја на северу Косова и Метохије.

Затварање филијала Поште Србије, како је наведено, има озбиљне последице за српску заједницу и запослене, будући да је витална институција, стуб и важан чинилац свакодневног живота Срба и другог неалбанског становништва на северу КиМ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Многи и махом старији грађани ослањају се на наше услуге за свакодневне трансакције, током привредног, економског свакодневног функционисања. Данашњи чин насилног заустављања преноса писама, између осталог, отежава контакт међу породицама, што додатно појачава осећај несигурности у контексту етничких тензија“, наведено је у саопштењу.

Пошта Србије поручила је да је приоритет да се ситуација реши мирним путем, грађанима омогуће услуге и заштите објекти, имовина и запослени тог предузећа.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *