Русија: Блокираћемо Јутјуб технички, без буке и прашине

1

Русија: Блокираћемо Јутјуб технички, без буке и прашине.

Руси се неће масовно противити блокирању Јутјуба.

Прочитајте још:  Србија оснива институт за вештачку интелигенцију
То је изјавио у интервјуу радију Спутњик председник Управног одбора Фонда за развој дигиталне економије Герман Клименко.

„Прво, неће бити десетине милиона (незадовољних). Морамо узети у обзир да живимо у земљи у којој је СВО у току. Људи имају своје мишљење. О забрањеној Мети нико није почео да пише. Сигуран сам да нико неће писати ни о Јутјубу. Зато што није блокиран јер блокира наше сајтове. Сви су непожељни, које смо отерали одавде, дочекали у нашој кући и емитују нас“, рекао је Клименко.

Он сматра да је судбина Јутјуба још увек непозната, пошто нема ниједног саопштења Роскомнадзора и других владиних агенција, говорили су само посланици Државне думе.

Прочитајте још:  Тинејџер хтео да украде идентитет Безоса, Маска и Гејтса
Истовремено, Клименко признаје да држава жели да блокира западну видео платформу, али је за сада само успорава, што омогућава да се „тактично, без блокирања Јутјуба, њена употреба учини неподношљивом“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако блокирамо Јутјуб, онда ћемо имати проблем са андроидима који имају Гоогле Плеј. У теорији, требало би да га блокирамо. Не можемо да блокирамо Гугл Плеј, јер је 70% наших паметних телефона Гугл. Слика света ће изгледати веома смешно када је Јутјуб блокиран, а Гугл Плеј је неће избацити из свог каталога“, закључио је Клименко.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Русија: Блокираћемо Јутјуб технички, без буке и прашине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *