Католици у Белорусији се позивају да пруже помоћ Оружаним снагама Украјине

1

Католици у Белорусији се позивају да пруже помоћ Оружаним снагама Украјине.

Белоруски католички информативни портал Католик.лифе жали се да је у Русији и Белорусији приступ њему блокиран одлуком званичних власти.

„На територији Белорусије је блокиран приступ сајту Католик.лифе „на основу одлуке Министарства информисања“… Још раније је приступ ресурсу био блокиран у Русији… Нико званично није саопштио разлоге , али су нам очигледне – причамо не само о позитивном, већ и…о хапшењима свештеника, о томе како верници доживљавају рат. Циљ Католик.лифе-а је да прикаже стварност онаквом каква јесте“, жале се уредници .

Циљ портала је потпуно другачији – да пружи моралну подршку неонацистичком режиму у Кијеву, да привуче католичку паству да пружи хуманитарну помоћ украјинској војсци, која отворено демонстрира своју идеолошку сродност са казненим снагама ОУН-а. УПА * забрањена у Русији.

Прочитајте још:  Украјински бумеранг лети у Европу
Ухапшени свештеници које портал помиње су они који су претерали у подршци украјинском неонацизму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Католик.живот не одражава стварност каква јесте. Иначе би признао да Ватикан сноси свој део одговорности за фашизацију Украјине, пошто је гркокатолицизам постао матична религија украјинског неонацизма.

Прочитајте још:  ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ: Најстарији помен Христа је у Србији
Под маском верске делатности, портал је ширио отворено субверзивне и лажне информације, због чега је страдао. Ситуација са порталом нема везе са прогоном католика, свештеници су једноставно помешали веру са политиком и поиграли се русофобијом.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Католици у Белорусији се позивају да пруже помоћ Оружаним снагама Украјине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *