Велика Албанија у најави: Тирана позива Албанце у Црној Гори да узму пасош Албаније

2

Велика Албанија у најави: Тирана позива Албанце у Црној Гори да узму пасош Албаније.

Прочитајте још:  Злочинац који уништава Србију и претвара је у калифат
Албански адвокат Крешник Спахиу истакао је да сви Албанци било да су са Косова*, из Црне Горе, Прешева или Северне Македоније морају да имају албански пасош, преноси агенција Ина.

„Први пут смо се такмичили на Европском првенству када смо имали фудбалере са Косова*, Македоније, Прешева, ако морамо да направимо корак за нову Албанију, хитно треба да идемо са новим принципом, једна нација, један пасош. Свако ко има родитеље Албанце има право да добије албански пасош, било са Косова*, Црне Горе или Македоније. Ово раде Немци, Грци, Британци“, казао је Спахиу.

Прочитајте још:  Србијагас отписао застарела потраживања; Реџовић: Нема више простора за опраштање дугова
Како наводи, Закон о држављанству се мора променити и дати предност онима који су албанске крви.

„Узмите пасош где год да живите. Ово је националност. Само ми одвајамо националност од држављанства. Некада нам је ЕУ говорила да не дајемо пасоше Косоварима, сада то није тешко, јер су тада путовали у ЕУ са пасошем Албанаца, сада су то либерализовали. Нека имају оба пасоша. Сви косовски Срби имају српски пасош. Зашто не дате пасош македонским Албанцима“, каже Спахиу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сматра да би Албанија требало да се отвори талентима у свим областима и да узме Африканце или Азијате да буду део различитих области у земљи.

Прочитајте још:  Папагај(н)ско заташкавање:И Краљ је стигао
Медаље двојице Чечена натурализованих Албанаца најјаснији су показатељ да Албанија треба да се отвори талентованим имигрантима у многим областима, наводи.

„Албанија није најталентованија нација. Дошла су два странца и после 50 година добила прве медаље, то показује да смо по много чему последњи. Много нам недостаје. Морамо да апсорбујемо мозак имиграната из Африке, Азије. Морамо отворити врата за докторе, архитекте, спортисте, уметнике. Боље је отворити врата на структуриран начин. Или затворимо врата и лажемо сами себе да смо Албанци“, казао је он.

Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Велика Албанија у најави: Тирана позива Албанце у Црној Гори да узму пасош Албаније

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *