Опасна злоупотреба прославе Церске битке од стране Златка Кокановића и прозападних НВО

0
церске

Златко Кокановић

Сутра се обележава 110 година Церске битке, једног од најсветлијих догађаја у српској историји, када је храбра српска војска под вођством Војводе Степе Степановића однела величанствену победу над аустроугарском војском. Тај тренутак, када је српски народ показао свој непоколебљиви дух и снагу, сада је на мети оних који желе да обесмисле његов значај и злоупотребе га за своје прљаве политичке циљеве.

Иако би овај дан требало да буде посвећен сећању на хероје који су својим животима бранили слободу наше земље, прозападне невладине организације спремају се да ово историјско обележје искористе за своје манипулативне активности. Уместо да се поклоне сенима оних који су нас задужили својом жртвом, ови савременици некадашњих окупатора планирају да, под маском патриотизма, унесу раздор и хаос у српско друштво.

Захваљујући простодушности организатора, међу званицама ће се наћи и Златко Кокановић, човек који је већ показао склоност ка искоришћавању оваквих догађаја за промоцију интереса странаца и њихових домаћих савезника. Уместо да се приклони истинском значају Церске битке, он ће покушати да овај тренутак искористи за увођење деструктивних елемената у српско друштво, прикривених иза наводне бриге за националне интересе.

Прозападне НВО, као што су Проглас, Иницијатива младих за људска права, Марш на Дрину, Чуварке ватре, Еко стража и бројна ЛГБТ удружења, поново ће покушати да ову прилику искористе за постизање својих политичких циљева, који су у потпуној супротности са интересима српског народа. Они неће презати од манипулација и покушаја да нас доведу до потпуне парализе, како би спровели налоге својих страних покровитеља.

Прочитајте још:  Пуштена руска новинарска којој су Шиптари нудили размену са заробљеницима у Украјини

Истовремено, сазнајемо да се Друштво српских домаћина ограђује од било каквих активности ових НВО. Друштво, које је традиционално везано за очување српских вредности и културног наслеђа, не жели да има било какве везе са организацијама које на овај начин злоупотребљавају сећање на наше претке. Они јасно стављају до знања да не подржавају политизацију Церске битке, нити било ког другог важног догађаја у српској историји.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иза ових активности НВО стоји дубока мржња према свему што је српско. Они су спремни да искористе сваку прилику да подрију јединство нашег народа и да злоупотребе светиње као што је Церска битка за постизање својих циљева. Очајни у својим настојањима да испуне задатке које су добили од страних служби, не бирају средства.

Планови који подразумевају блокаду и заустављање Србије, посебно када долазе од организација које су у служби страних интереса, представљају озбиљан напад на нашу државу и друштво. Шта више, ово се може ставити у ранг терористичких напада и самим тим реакција служби безбедности није забрињавајућа него нормална. Да сутра исти планови падну на ум мигрантима који се случајно не зову српским именима, било би врло забрињавајуће да нема реакције одговарајућих безбедносних служби.

Ово дакле није ништа друго него покушај да се у Србији поново оживе сенке прошлости, у виду савремених окупатора који, користећи невладине организације као свој алат, настоје да поткопају све оно што је свето и неприкосновено.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *